Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Κύριε Σαμαρά...Χρωστάς....Εφθασε η ώρα : "Να παψουμε να κρύβουμε τις ιδέες μας"



"Δεν χρωστάω σε κανέναν τίποτα" είναι η αγαπημένη επωδός του κυρίου Σαμαρά. Μπορεί να μη χρωστάει τίποτα στους κομματικούς μηχανισμούς, στις πολιτικές καμαρίλες και την κομματική νομενκλατούρα. Χρωστάει πολλά στις Ελληνίδες, στους Έλληνες αλλά κυρίως στα Ελληνόπουλα.
Έφθασε η ώρα η ΝΔ να απαλλαγεί από το σύμπλεγμα της παραπολιτικής μειονεξίας που της κληροδότησε ο μολιερικός αρχοντοχωριάτης παλαιοκομματικός ανήρ Καραμανλής Α'.

Ο Καραμανλής Α’ με την επιστροφή του, καβάλα στα τουρκικά άρματα μάχης, στην Ελλάδα το 74 δημιούργησε το κόμμα της ΝΔ. Κόμμα χωρίς ιδεολογική ταυτότητα, χωρίς κοινωνική πρόταση, το οποίο δεν ήτανε παρά ένα μεταλλαγμένο πολιτικό μόρφωμα, χωρίς ...
ιδεολογικό προσανατολισμό λειτουργώντας όχι σαν πολιτικό κόμμα με πιστεύω και ιδεολογία, αλλά σαν σωμάτιο. Αφού απογύμνωσε την Ελλάδα από κάθε περιεχόμενο πολιτιστικής ιδιαιτερότητας, γόνιμης ετερότητας ιστορικών εθισμών και συλλογικών αναγκών: «ανοίκομεν στην Δύση», περιορίστηκε στην διαχείριση της εξουσίας χωρίς την μεγάλη σύνθεση που θα έφερνε την Ελλάδα σε μία δημιουργική επαφή με την κληροδοτημένη πείρα της παράδοσης . Την παράδοση που δεν είναι αντίθετη με τον νεωτερισμό , αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να γίνονται οι νεωτερισμοί, ώστε να έχουν σημασία και διάρκεια. Όχι αυτό που είναι «πίσω μας», αλλά αυτό που είναι μόνιμο, αυτό που είναι «μέσα μας». Ο «εθνάρχης» Καραμανλής μπόλιασε το κόμμα του με ανεξίτηλη φοβία μήπως και χαρακτηριστεί «εθνικιστικό» και παρέμεινε προσκολλημένο στην παθητική μίμηση της «προοδευτικής» χολερικής αρλουμπολογίας. Κόμμα ουραγό του «προοδευτικού» μηδενισμού και λακέ της ιμπεριαλιστικής απανθρωπιάς της «Νέας Τάξης».

Με νερωμένο αίμα οι άνθρωποι της έχουν αφεθεί στο έλεος των κυμάτων της τρικυμισμένης θάλασσας των καιρών μας για να πνιγούν από την θεοποίηση της επικοινωνίας και να βουλιάξουν στο παραμύθι του "μεσαίου χώρου"και την καινούργια κούφια και κενή περιεχομένου αοριστολογία “φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα”. Οι άνθρωποι της σημερινής ΝΔ στο μυαλό τους έχουν εγκαταστήσει μπαταρίες. Δεν μπορούν να το αφήσουν να σκεφτεί γιατί κάθε φορά που σκέπτεται πονάει. Καθησυχάζονται με την σκέψη μίας "σιωπηλής πλειοψηφίας". Δεν βλέπουν πως η μάζα αυτή είναι πρώτα σιωπηλή και μετά πλειοψηφία ή μάλλον δεν είναι πλειοψηφία παρά σαν σιωπή. Μη μπορώντας να αρθρώσουν δημιουργική λέξη μηρυκάζουν τυποποιημένες ετικέτες, αναμασούν ταξινομημένες απόψεις απλοϊκών μανιχαΐστικών σχημάτων τρέμοντας μήπως και χαρακτηρισθούν “δεξιοί” “εθνικιστές” “αντιδραστικοί”. Άψυχες μαριονέτες ενός καλοστημένου παιχνιδιού εντυπώσεων με μόνο μέλημα να φανούν αρεστοί στα Botox των 9.

Ακόμη και σήμερα, μετά την κατατρόπωση των τελευταίων εκλογών, την δυστυχία και την φτώχεια να έχει μπει στο κάθε ελληνικό σπίτι, η ΝΔ μειονεκτεί και ντρέπεται να δηλώσει κριτική αντίρρηση στην «προοδευτική» απολυταρχία, στον αφελληνισμό και στην αποσύνθεση της παιδείας, στην «φενάκη» του διαλόγου, στην φρεναπάτη του «πανεπιστημιακού ασύλου». Οι προστάτες των κουκουλοφόρων που τους "χάιδευαν τα αυτιά" βυσσοδομούν κατά πάντων και για τα πάντα και η ΝΔ τρέμει μήπως και χαρακτηριστεί οπισθοδρομική αν βγάλει έστω και ένα βογκητό για να εκφράσει την αγανάκτηση των Ελλήνων που θέλουν κρίση και δύναμη.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια τους. Έχει γεμίσει η χώρα κάγκελα στις πόρτες και τα παράθυρα. Αστυνομικοί δολοφονούνται εν ψυχρώ κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Η αριστερά ουρλιάζει, έχει γνώμη για όλα και για όλους και το κόμμα της ΝΔ καμουφλάρει τις αντιφάσεις της ύπαρξης του πίσω από κούφιες λέξεις, ελπίζοντας να περάσει η τρικυμία, και συμβιβασμένο με την παρακμή, ψελλίζει. Η ΝΔ περιορίζεται σε ρητορικές υπεκφυγές αντί της καίριας και ουσιώδους απάντησης στον αμοραλισμό της αριστεράς. που μετατρέπει την αλλοτρίωση σε γνησιότητα, την καπηλεία σε καινοτόμο πρωτοβουλία. Η ΝΔ μειονεκτεί και ντρέπεται γιατί έχει η ίδια πιστέψει ότι ο «φωταδίστικος» μηδενισμός είναι μονόδρομος «εκσυγχρονισμού».

Στον κύριο Σαμαρά εναποτίθεται το δύσκολο έργο να βγάλει την ελληνική κοινωνία από την ιδεολογία και την πράξη του ελλαδισμού, που την κρατάει δέσμια η κενή καυχησιολογία, οι ρητορικές σαπουνόφουσκες της μεταπρατικής αριστεράς,η νεα τάξη και ο παλαιοκαμματισμός. Να της αποδώσει την αυτοεκτίμηση, μέσα από μία νέα αυτογνωσία που θα αντλεί την προβληματική της από τις πραγματικότητες της ιστορικής ιδιοσυστασίας του ελληνισμού ώστε να την εισαγάγει αποκαθαρμένη απο δυσβάστακτες δουλείες, στην νέα περίοδο ενός νέου κοσμοσυστήματος που κέντρο του είναι ο Έλληνας άνθρωπος.
Εφθασε η ώρα κύριε Σαμαρά: "Να παψουμε να κρίβουμε τις ιδέες μας" Να φωνάξεις ξανά αυτά που είπες στο συνέδριο της ΝΔ
“Η Αγάπη για την Πατρίδα που είναι προϋπόθεση δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, κόντρα στην λογική της ισοπέδωσης των λαών, κόντρα στην λογική της μετατροπής ιστορικών λαών σε πληθυσμούς χωρίς ταυτότητα”
tabouri


Καλά τα λέει αλλα δεν έχει καταλάβει καλά κάτι.... ο καιρός που ο κόσμος "κόλαγε" στα δυό κόμματα γιατί δεν είχε άλλη επιλογή έχει περάσει.
Ο κόσμος σήμερα είναι σιωπηλός γιατί περιμένει το καινούργιο. Η ΝΔ  ή θα γίνει εντελώς κάτι άλλο, κάτι καινούργιο, ή θα πάει κι αυτή στον Κεάδα της συλλογικής μνήμης του Έθνους. Του Έθνους που πολλές φορές έχασε τον δρόμο του και αποπροσανατολίστικε, ενίοτε από τις πολλές σφαλιάρες, αλλά τον ξαναέβρισκε πάντα.
Τα μεταπολιτευτηκά  ανθρώπινα σκουπίδια και η ξεφτιλισμένη γενιά του Πολυτεχνείου, που καρπώθηκε  τους αγώνες της προηγούμενης από αυτήν γενιάς και εξαργύρωσε την παρουσία της την σωστή ώρα στο σωστό σημείο με 30 χρονια  ξεπουλήματος και βλαχομπαροκ, είναι καιρός να πεταχτούν.
Το χρώμα τους, μπλε, πράσινο , κόκκινο, πορτοκαλί και δεν συμμαζεύεται, καμία , μα καμία σημασία δεν έχει για κανέναν πια.
Το μόνο χρώμα  που έχει πλέον σημασία είναι το βαθύ και διαυγές  μπλέ  της πατρίδας μας. Το αιώνιο γαλάζιο του Αιγαίου και του ουρανού μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου