Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αιτωλία εναντίον Ακαρνανίας (;;;;)



Ο πιο ασφαλής τρόπος να κάνεις μια βρωμοδουλειά  και να μην υποστείς τις συνέπειες, είναι να φορτώσεις τις ευθύνες σε κάποιον που ξέρεις εκ των προτέρων, πως δεν μπορεί να αντιδράσει.
Αν τώρα τυχαίνει κι αυτός ο κάποιος να έχει και  παλιές διαφορές με το "θύμα " σου, ε ..τότε  κάνεις γλέντι.

 Φανταστείτε μια πόλη με μόλις δέκα χιλιάδες κατοίκους. Μια  μικρή  Ελληνική πόλη με αγροτικό  κυρίως πληθυσμό, η οποία στην ουσία συντηρείται από τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες, ένα στρατόπεδο νεοσυλλέκτων και το παράρτημα ενός Πανεπιστημίου.
 Τώρα φανταστείτε πως για λόγους ιστορικούς αυτή η Πόλη , είναι, παρά τον μικρό της πληθυσμό, πρωτεύουσα Νομού. Φανταστείτε πως για τον λόγο αυτό , όλος ο υπόλοιπος Νομός την κοροϊδεύει.
Παρ'ολ'αυτά η μικρή μας Πόλη, η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου εν προκειμένω, καταφέρνει και πορεύεται στο χρόνο, διατηρώντας το παραδοσιακό της χρώμα  και παρέχοντας στους κατοίκους της ένα πολύ καλό βιοτικό επίπεδο σε έναν τόπο ευλογημένο (αν εξαιρέσουμε τα κουνούπια!!).Η ποιότητα ζωής στο Μεσολόγγι είναι ομολογουμένως πολύ καλύτερη από την  οικονομική μεγαλούπολη του  Νομού, το Αγρίνιο.
 Αυτά όμως,,, μέχρι την εποχή του Πρωθυπουργού ..Γιωργάκη. Το Γιωργάκη που λέτε αποφάσισε να καταργήσει το Μεσολόγγι!!!
 Ακούγεται τρελό; υπερβολικό; απίθανο;  κι όμως  δεν είναι. Γιατί αν αφαιρέσεις από την Μικρή μας Πόλη  αυτά που όπως μαθαίνω πάνε να αφαιρέσουν , το Γιωργάκη και  το συνονθύλευμα  των παρατρεχάμενων του, τότε απλά, αυτή η Πόλη θα καταργηθεί. Θα σβήσει από το χάρτη μέσα σε μία δεκαετία.
Υπερβολές θα πει κανείς, μεγάλα λόγια. Απλή λογική θα πω εγώ.  Δεν είναι ένα το έγκλημα που επιχειρούν απέναντι στην τόσο ιστορική Πόλη του Νομού μας. Είναι πολλά μαζεμένα.
 Αρχικά αφαίρεσαν το Εφετείο και το μετέφεραν στο Αγρίνιο. Αυτό από μόνο του είναι λογικό. Το Αγρίνιο είναι μεγαλύτερη πόλη, έχει πιο πολλές ανάγκες.
 Μετά αποφάσισαν να κλείσουν το Νοσοκομείο Χατζηκώστα και να αφήσουν την Πόλη με ένα κέντρο Υγείας, μεταφέροντας και πάλι τις μονάδες του Νοσοκομείου, στο Αγρίνιο.
 Δηλαδή ολόκληρη η περιοχή της Αιτωλίας ( μεγάλη σε έκταση όσο πολλοί από τους Νομούς της Ελλάδας) θα τρέχει στο Αγρίνιο για επείγοντα περιστατικά  "κι όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε". Το πιο πιθανό βέβαια είναι αυτό ακριβώς... να συναντούν οι περισσότεροι τον... δημιουργό τους.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ακούγεται  πως ξηλώνουν σύντομα και το στρατόπεδο της πόλης, ίσως την μεγαλύτερη  οικονομική της ανάσα, για να το μετατρέψουν σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών!!!!!!!!!!!!
Δεν τους φτάνει δηλαδή που θα ακρωτηριάσουν μια πόλη-σύμβολο, θα την μετατρέψουν  και σε ανθρώπινη χωματερή. Θα δημιουργήσουν μια εστία φυσικής αλλά και πολιτισμικής μόλυνσης στην καρδιά της Ελλάδας. Στην Πόλη Σύμβολο της Αναγέννησης του Έθνους μας.
Δεν με ενδιαφέρει αν οι σκέψεις μου αυτές θεωρηθούν, από τον όποιο αναγνώστη σκοντάψει εδώ , "ρατσιστικές", εθνικιστικές ή ότι άλλο. Ας έρθει ο οποιοσδήποτε να μου αποδείξει πως έχω άδικο. Πως το Ιερό Μεσολόγγι δεν καταργείται από τον χάρτη της ανάπτυξης και της φυσικής του πορείας.
Ας έρθουν οι "προοδευτικοί" να μου  μιλήσουν για αναγκαίες πολιτικές, για  "κοινό καλό" και άλλα κουραφέξαλα.  Ξέρουν να στολίζουν τα εγκλήματα τους με ωραία λόγια, με στόμφο και "Θα"... πολλά "Θα¨. Ξέρει άλλωστε ολόκληρη η πράσινη παράταξη από "Θα". Ιερή παρακαταθήκη του Πολωνο-Εβραίου ιδρυτή της ήταν ένα "Θα" και τίποτε άλλο.
 Τώρα  το "Γιωργάκι", που το μόνο Ελληνικό  επάνω του είναι το όνομα, έχει αναλάβει να διαγράψει από το χάρτη όλα τα Όσια και τα Ιερά των Ελλήνων. Και έχει συνοδοιπόρους στο έργο του όλα τα ντόπια και διεθνή όρνια.
Ας αποδείξουμε  σε τούτο το "αλωνάκι¨ όπως το έλεγε ο Σολωμός, πως κάποια πράγματα, δεν διαγράφονται έτσι εύκολα. Στον τόπο που χιλιάδες Έλληνες κάποτε προτίμησαν να θυσιάσουν τα πάντα για "μιας ώρας ελεύθερη ζωή" στην κυριολεξία, αφού τόσο κράτησε η Έξοδος,  στον τόπο αυτό ας ξεκινήσει  άλλη μία Έξοδος. Η Έξοδος από τον βούρκο που έχουν πετάξει  το φιλότιμο μας.
Ας γνωρίζουν τα αδέρφια μας οι Μεσολογγίτες πως οι Αγρινιώτες είναι μαζί τους.
Όλος ο Νομός είναι μαζί τους. Όλη η Ελλάδα  θα είναι μαζί τους, όταν αντιληφθεί τι πάει να γίνει.  
Ας τους δώσουμε να καταλάβουν πως εδώ.............." Το λένε Ρούμελη"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου