Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Εισαγγελική παρέμβαση για την ρίψη χημικών στο Σύνταγμα



Σε «θάλαμο αερίων» μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας
Αθήνα
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου για την ρίψη χημικών στο Σύνταγμα.

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνου Λουράντου, σχετικά με τη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Λουράντος έχει αναφερθεί στην εκτεταμένη χρήση χημικών ακόμη και στο Μετρό στο Σύνταγμα, καθώς και στην δυσχέρεια που παρουσιάστηκε να παραδοθούν φάρμακα στο ιατρείο που είχε δημιουργηθεί εντός του σταθμού.

Στον φάκελο που θα ανοίξει η εισαγγελία για την υπόθεση θα περιλαμβάνεται και οποιαδήποτε άλλη σχετική καταγγελία.

Νωρίτερα, την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για τη χρήση χημικών ουσιών από την ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Παράλληλα, απέστειλαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους πέντε φιαλίδια χημικών, που χρησιμοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ, προκειμένου να αποφανθεί για τη σύστασή τους.

Σημειώνεται ότι στα γεγονότα της Τετάρτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Διεθνής Αμνηστία, σημειώνοντας ότι «οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πρέπει να χρησιμοποιούν υπερβολική βία, όταν διαχειρίζονται καταστάσεις βίας κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών».

Η Κομισιόν σημείωσε μεν ότι είναι ευθύνη των ελληνικών Αρχών να διαχειρίζονται τα ζητήματα δημόσιας τάξης, υπογράμμισε όμως ότι αναμένει από κάθε κράτος-μέλος να σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου