Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

QUO VADIS HELLAS? Η Τελευταια Πραξη της Ελληνικής Τραγωδιας!


Η Ελλαδα έχει γίνει από το νεοφιλελευθερο καπιταλιστικο συστημα ένας πειραματικος πιλοτος. Εαν η μέθοδος επιτυχει, θα επεκταθεί και στις άλλες χώρες της Ενωμένης Ευρώπης


Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou                            Bleibergweg 114
Privatdozent an der RWTH Aachen                     40885 Ratingen
                                                                   Tel.+Fax: 02102 32513
                                                             
                                                                                13.06.2011




QUO VADIS HELLAS
            Η Τελευταια Πραξη της Ελληνικής Τραγωδιας ! 

μια αναλυση του Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Δόκτορος πτυχιούχου μηχανικού
Υφηγητου Πολυτεχνείου Ααχεν Γερμανίας

Dimitris N. Adamopoulos
Eschersheimer Ldstr. 445
D-60431 Frankfurt am Main
makrinitsa@hotmail.com

Ο αριθμος των κρατων του πλανητη μας μεταβαλλεται συνεχως. Ολο και περισσοτερα εθνικα κρατη δημιουργούνται και απαιτουν το δικαιωμα
εστω  και της φαινομενικης ανεξαρτησιας τους. Από την άλλη πλευρά τα πολυεθνικα κρατη διασπουνται. Η διασπαση αυτή υποδαυλιζεται από την Νεα Ταξη Πραγμάτων και ευνοει την δημιουργία μεγαλων οικονομικων επαρχιων, διότι τα κρατη αυτά μονα τους δεν θα ήταν σε θεση να επιζησουν οικονομικα.

Από το 1945 εως το 2011 ο αριθμος των κρατων αυξηθηκε ως εξής :

1945 60  Κρατη
1964 160 Κρατη
2004 190 Κρατη
2008 192 Κρατη
2011 193 Κρατη

Με τον προγραμματισμενο διαμελισμο σημερα από τον «Μαυρο Αβρααμ και τα Ορνια του» της Αιγύπτου σε 2 Κρατη, της Λιβυης σε 2 Κρατη και της Συριας σε 5 κρατιδια, ο αριθμος των κρατων πολύ συντομα θα φθασει στα 199. Τα επιπλεον 133 Κρατη μέσα σε 66 χρονια (1945-2011) ξεφυτρωσαν μετά από συνωμοσιες, αχρωμες και παρδαλες επαναστασεις, εκβιασμους, αρπαγες, τρομοκρατιες, δολοφονιες κ.α.

Οι ψευτιες που διατυπωθηκαν κατά την ιδρυση της Ε.Ε. στο Μααστριχτ της Ολλανδιας την 12.02.1992 από 12 Κρατη, μεταξύ των οποίων και η Ελλας, έχουν τις ριζες τους στο ετος 1944 και στην αμερικανικη πρωτευουσα οπου 10 συγγραφεις από τους οποιους οι μισοι αμερικανοι πολιτες και οι αλλοι μισοι προσφυγες από την ευρωπη με μωσα’ι’κη πιστη κυκλοφορησαν το βιβλιο με τον παραξενο τιτλο:

                     Regionalismus und Welt-Organisierung
         Nachkriegsaspekte der globalen Beziehungen Europas.
           Ein Symposium des Instituts für Welt-Organisierung
  
Αυτά που οι ευρωπαιοι βασιλεις και προεδροι των «δημοκρατικων» κυβερνησεων απεφασησαν και διατυπωσαν στο Μααστριχτ την 12.02,1992, όπως το επιθυμουσαν οι ισχυροι και οι φωβουμενοι το φως της ημερας στο παρασκηνιο, μπορουμε να τα βρουμε στο ως άνω βιβλιο που εκδωθηκε από τον κ. M.B. Schnapper στις ΗΠΑ.

Οι ψευτιες είναι ξεκαθαρες: Στην πραγματικοτητ δεν πρόκειται για την «αλληλεγγυη» των λαων της Ευρωπης ουτε και για την «οικονομική και κοινωνικη προοδο» και καθ’ ολου για την «ενισχυση της ταυτοτητας και ανεξαρτησιας της Ευρωπης». Στην πραγματικοτητα η Ε.Ε. είναι το τελευταιο επιπεδο στον δρομο της «οργανωσης» του «Ενός Κόσμου» με μια παγκοσμια κυβερνηση. Η παλαιοτερη «δουλεια» μεμονομενων ανθρώπων στα σκλαβοπαζαρα, αντικατασταθηκε ηδη από την «δουλεια των Κρατων» στο νέο σκλαβοπαζαρο της Νεας Ταξης Πραγμάτων.

Ο κόσμος των διεθνων κερδοσκοπων της Νεας Ταξης Πραγμάτων ακολουθει τον δρομο της ιταλικης Μαφιας. Η διεθνης οικονομική κριση έχει τις ριζες της στις δραστηριοτητες και αδρανειες καθαρματων με ανθρωπινη προσωπιδα. Οι δραστηριοτητες τους συγκεντρωνονονται σε στοιχηματα με μεγαλη αποδοση και η αδρανεια τους στην με κάθε τρόπο ανυπαρξια ελεγκτικων και καταδιωκτικων μηχανισμων κατά της απατης. Τα στοιχηματα κλεινονται από τους γνωστους διεθνεις τυχοδιωκτες και κερδοσκοπους της Νεας Ταξης Πραγματων.

Οι βοηθοι των απαταιωνων αυτών βρισκονται στην πολιτικη εξουσια των κρατων που κάνουν δυνατα τα στοιχηματα και δεν εμποδιζουν τις δραστηριοτητες αυτές. Οι βοηθοι τους στην πολιτικη εξουσια των κρατων τους διευκολυναν και διευκολυνουν να μην εμφανιζουν στους ισολογισμους τους τις απαραδεκτες δραστηριοτητες τους και να τις κρατουν μυστικες. Επιπλεον τους δεινουν το δικαιωμα τα ρισκα των δραστηριοτητων τους να μην καλυπτονται με δικα τους κεφαλαια και να μεταβιβαζονται κατά 100 % αυτά παραπερα και σε βαρος των φορολογουμενων. 

Η πολιτικη εξουσια στην Ε.Ε. έγινε ο κυριος υποστηριχτης των κερδοσκοπων που εφαρμοζουν κατά γραμμα τις μεθοδους της ιταλικης Μαφιας. Θα ήταν το πιο ηλιθιο πραγμα να πιστευουμε ότι θελουν να μας σωσουν. Αυτό που πραγματι θελουν και επιδιωκουν είναι πρωτα η οικονομική μας εξαθλιωση και μετά η ολικη καταστροφη μας.
  
Η Ευρωπη των πατριδων του στρατηγου Ντε Γκολ παραμορφωθηκε και εξαφανισθηκε διότι ανελαβαν εξουσια οι μεγαλοαπαταιωνες και οι οπαδοι του νεοφιλελευθερου καπιταλιστικου συστηματος. Επικράτησαν τα επικοινωνιακα τρικ και οι δημοσιες σχεσεις των αφανων μηχανισμων με ανθρωπους χωρις οραματα, που λαμβανουν πισω από τις πορτες και με κλειστα τα παντσουρια των παραθυρων, τις σοβαρες αποφασεις, οι οποίες υπαγορευονται από τους διεθνεις κερδοσκοπους. Οι ανικανοι σημερινοι εξουσιαστες της Ε.Ε. και οι υπηρετες των διεθνων κερδοσκοπων φοβουνται τα δημοψηφισματα των λαων της Ευρωπης, όπως ο διαβολος το λιβανι και γι’ αυτό τα απεχθανονται.

Ουδεποτε μέχρι σημερα έγινε στην Ε.Ε. μια σοβαρη προσπαθεια για μια συζητηση στο ευρωπα’ι’κο κοινοβουλιο για τις ευθυνες της κερδοσκοπικης Μαφιας και για τις απατες αυτής σε εκατομμυρια ανθρωπους εντός της Ε.Ε. Τα καθαρματα αυτά καταστρεφουν συστηματικα τις τυχες και τις ευκαιριες των πολιτων στην Ε.Ε. και απατουν το μελλον τους. 
Η σημερινή ιδεολογια του υπαρκτου «πελατειακου και ψηφιακου νεοφιλελευθερου καπιταλιστικου συστηματος» γνωριζει μια επιταχυνση, με ανατροπη και νεα ροή, με αποδομησεις και εκσυγχρονισμους, με εκριζωσεις και ανασυνθεσεις που πολύ συντομα θα δημιουργησει στην Ε.Ε. εκ των πραγμάτων πλέον μια «περιπλοκοτητα». Η περιπλοκοτητααυτή θα καταστησει το ολο συστημα, που βασιζεται αποκλειστικα στην «κερδοσκοπεια», σε ολοενα και λιγοτερο ελεγξιμο και θα το περασει από την βιομηχανική χρεοκοπια στην χρηματιστηριακη καταρρευση.

Οι οικονομικες κρισεις του υπαρκτου «πελατειακου και ψηφιακου
νεοφολελευθερου καπιταλιστικου συστηματος» είναι κρισεις μη απορροφησιμης παραγωγής, οι οποίες οφειλονται στην υστερια της«παραγωγικοτητας», που σε τελικη αναλυση δυσκολευει τη ζητηση και δεν κατανοει τις ανθρωπινες ανάγκες. Το κατασκευασμα αυτό έχει ημερομηνια ληξης μετά από συγχωνευση και χρεωκοπηση…. Όσο μεγαλύτερη γίνεται η ανισοτητα κατανομης της παραγωγής, τόσο μεγαλύτερος γίνεται και ο κινδυνος της κοινωνικης εκρηξης.


Η σημερινή ληστρικη εκμεταλλευση των λαων που συνοδευεται από εμφυλιους πολεμους, πολεμους μεταξύ γειτονικων κρατων, πολεμους εναντίον κρατων που δεν υποκυπτουν στους εκβιασμους κ.α. θα οδηγησει σε μια ανεξελεκτη και καταστροφική εκρηξη των κοινωνιων. Το σημερινο ελληνικό αλλά και ευρωπα’ι’κο προβλημα θα μπορούσε να αναλυθη με την ελευθερια του σκεπτεσθαι για να δωση μια βιωσιμη ύση. Οι εργαζομενοι στην Ελλαδα αλλά και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. σκοπημα τιθενται από την νεοφιλελευθερη ιδεολογια του καπιταλιστικου συστματος υπο διαρκη επιτηρηση και κοινωνικη δυσπιστια με ποινικοποιηση των περισσοτερων συμπεριφορων τους. 

Ο σημερινος κόσμος στην Ελλαδα και στην Ε.Ε., όχι μονο δεν ενοποιειται και δεν συγκλινει καθολου, αλλά κατατεμνεται και αποδομειται. Η βιωσιμοτητα στην Ελλαδα και στην Ε.Ε. θα εξασφαλιστει με αποδοχη και καταξιωση όλων εκεινων των αξιων που εξανθρωπιζουν και ενωνουν τους πολιτες της και εκτοπιζουν την ακρατητη σημερινή εβρα’ι’κη εμπορευματοποιηση, που οδηγει τους Έλληνες και τις αξιες τους σε χρημαστηριακη αποτιμηση.

Η σημερινή ανεργια που μαστιζει την Ελλαδα σημαίνει για την πλειονοτητα των Ελλήνων που ζητουν εργασια, αποκλεισμο από την αυτονομια και από τις δραστηριοτητες αμεσης κοινωνικης ωφελειας. Αυτό που απομενει για τους Έλληνες χωρίς εργασια είναι ενας νεκρος χρόνος. Είναι μεν απελευθερωμενοι από την μισθωτη σκλαβια, αλλά ταυτόχρονα και φυλακισμενοι στην φτωχεια, στην ελλειψη της κοινωνικοτητας και στην πληξη. 

Με την κατάσταση αυτή και την διεστρεβλωση της πραγματικοτητας το σημερινο νεοφιλελευθερο καπιταλιστικο οικονομικο συστημα ολισθενει και αυτό προς μια μορφη οπισθοδρομικης κοινωνικης ρυθμισης, η οποία προτεινει σε εκατονταδες χιλιαδες Έλληνες την παραδοξη αποβολη κάθε μορφής θετικης κοινωνικοτητας και συμπληρωματικα τον αποκλεισμο της ασφαλειας και της κοινωνικης προστασίας που κατακτηθηκαν κατά την διάρκεια των προηγουμενων δεκαετιων.

Αυτό επιδιωκει να μελετησεη ο πειραματικος Πιλοτος που εγκατασταθηκε στην Ελλαδα από το νεοφιλελευθερο καπιταλιστικο οικονομικο συστημα. Εάν επιτυχει στην Ελλαδα ο αποκλεισμος της ασφαλειας και της κοινωνικης προστασίας που κατακτηθηκαν κατά την διάρκεια των προηγουμενων δεκαετιων θα επεκταθεί η μέθοδος και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. Έτσι που δρα σημερα η Ε.Ε. υπο εβρα’ι’κη επιρροη θα αυτοκτονηση ιστορικα προτου επικρατησει. Οι πολιτες της Ε.Ε. πρέπει να απόκτησουν την ικανοτητα να κατανοησουν «που πραγματι βρίσκεται ο γορδιος δεσμος της σημερινης οικονομικης κρισης», για να τον κοψουν τελεσιδηκα.

Εάν πραγματι κατανοησουν το «βρωμικο παιχνιδι που παιζεται από την σημερινή πολιτικη και οικονομική ηγεσια της Ε.Ε. σε βαρος  τους», ηδη την άλλη μερα θα ξεκινησουν και στις πλατειες του βορρα όπως και σε αυτές του νοτου, περαν από συγκεντρωσεις αγανακτησμενων και οι αιματερες και κοσμογονικες επαναστασεις σε όλα τα μηκη και πλατη της Ε.Ε.

Τα κορακια της Νεας Ταξης Πραγμάτων πειραματιζονται σημερα
στην Ελλαδα
. Σπουδαζουν με κάθε λεπτομερεια τα αποτελεσματα των απανθρωπων μέτρων που μας επιβαλλουν για να τα εφαρμοσουν και
στα αλλα «Κρατη Γουρουνια» του νοτου της Ε.Ε.  

Η Ελλας εγινε σημερα ο πρωτος πειραματικος Πιλοτος της Νεας Ταξης πραγμάτων, δηλαδη του νεου σκλαβοπαζαρου. Οι πολιτες της πεινουν και στεναζουν κάτω από τις μποτες της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ενώ η σημερινή κυβερνηση της εχασε κάθε επαφη με την ελληνικη πραγματικοτητα και παραβιαζει με το περιφημο «Μνημονιο 1» των 110 δισεκατομμυριων ευρω (σωσιβιο από μόλυβδο) το ισχυον ελληνικό συνταγμα. Με αυτο νομοθετει η ασχετη ελληνικη κυβερνηση κατά των πολιτών της, των συμφεροντων τους, της διαβιωσης τους.

Με αυτό ποδοπατει την ασφαλεια και την εσωτερικη κοινωνικη και εργασιακη ειρηνη και προχωρει και με το «Μεσοπροθεσμο», δηλαδή με το
«Μνημονιο 2» σε συμφωνιες που θα επιταχυνουν την καταστροφη μας.
 
Με αλλά λογια : Από την σημερινή ελληνικη κυβερνηση πωλουνται σε τιμές ευκαιριας ο ελληνικος πολιτισμος και η πολιτιστικη κληρονομια, η αξιοπρεπεια του ελληνα πολιτη, η αληθεια, η αξιοπιστια, η κρατικη περιουσια, τα λιμανια, τα αεροδρομια, οι ακτες, τα νησια, το νερο μας, η ενεργειακες πηγες μας, η εθνική ανεξαρτησια και η εδαφικη
ακεραιοτητα, το οραμα και η ελπιδα, οι ελληνικές αξιες και τα ιδεω-
δη, ο ορθος λόγος, η φρονηση και η σωφροσυνη κ.α.

Οι δε εκπροσωποι του παραρτηματος της λεσχης Bilderberg στην Αθηνα,
δηλαδή οι επιγονοι των Τουρκοκοτζαμπασηδων, Τζωρμπασηδων, Κεχαγιαδων και άλλων Τουρκογυφτων του περιφημου «Κολλεγιου», καταχειροκροτουν τα απαραδεκτα αυτά μετρα του πειραμοτικου Πιλοτου
του νεου σκλαβοπαζαρου, με το οποίο επιδιωκουν να διαταραξουν και το
«στημενο» παιχνιδι  του «Ανατολικου Ζητηματος» της περιοχης, με εδαφικες απωλειες σε βαρος μας.

Φαινετα ότι η Ελλας, χωρίς ικανη και γνησια ελληνικη πολιτικη, κοινωνικη και οικονομική ηγεσια με οραματα, βρίσκεται στο ανηλεες και εγκληματικο στοχαστρο αυτών που προετοιμαζουν την συρρικνωση της, την στιγμη που ο ελληνικος λαος ναρκωμενος και φοβισμενος από την επιβληθησα οικονομική χρεοκοπια και απογυμνωμενος από τα «οπλα αμυνας» και εντελως απαρασκευαστος, οδηγηται σαν μια «αγελη προβατων», σαν ένα «ευσεβες ποιμνιο», στο σφαγειο.

Η Ελλας όμως έχει ολο το δικαιωμα ακομη να επηρεαση την εκβαση των
διαπραγματευσεων για το «Μεσοπροθεσμο» και να ζητηση αναδρομικα την επαναδιαπραγματευση του «Μνημονειου 1» τροποποιωντας τον κρατικο νομο που διεπει τις δανειακες συμβασεις. 

Παραμενει μέχρι σημερα ακατανοητο γιατι τα Μνημονια 1 και 2 χρησιμοποιουνται κυρίως για αποπληρωμη παλαιων και διεπομενων από ελληνικό δικαιο δανειων από χώρες τις Ε.Ε. και ειδικα από την Γερμάνια, η οποία μέχρι σημερα αρνειται να αποπληρωση τις αποζημιωσεις για τις πολεμικες καταστροφες του 1ου και 2ου Παγκοσμιου Πολεμου αλλά και το κατοχικο δανειο του 2ου Παγκοσμιου Πολεμου που μας αναγκασε να παραχωρησουμε μαζι με την αναληψη των δαπανών για την συντηρηση του κατοχικου γερμανικου στρατου.

Ετσι εγκαταλειπονται κατά τον πιο ηλιθιο τρόπο τα νομικα πλεονεκτηματα της πατριδας μας, προκαλειται μεγαλη οικονομική και κοινωνικη ζημια, θανατωνεται για παντα η ελπιδα για εξοδο από την κριση και ανακαμψη της ελληνικής οικονομιας και οδηγειται ο ελληνικος λαος για πολλές δεκαετιες ταλαιπωριας στο νέο σκλαβοπαζαρο της Νεας Ταξης Πραγματων.

Όσο οι δανειακοι τοκοι θα παραμένουν υψηλοτεροι από τα ποσοστα αυξησης της παραγωγής (την οποία σκοπημα καταστρεφουν) η Ελλαδα θα βρίσκεται μέσα στην παγιδα του χρεους, δηλαδή μέσα στην παγιδα που εστησαν τα κορακια της Νεας Ταξης Πραγμάτων. 

Η λεσχη Bilderberg, που στην Ελλαδα εκπροσωπειται από το πειφημο «Κολλεγιο των Αθηνων» χρησιμοποιει ελβετικες τραπεζες για τις δραστηριοτητες ξεπλυματος μαυρου χρηματος, χρηματοδοτησεις για ανατροπες κυβερνησεων, δολοφονιες ηγετων που διαφωνουν και για χρεοκοπησεις κρατων που δεν υποκυπτουν.
  
Μια μονο και κοσμογονικη λύση θα μπορούσε να διαταραξη τα σχεδια της Νεας Ταξης Πραγμάτων. Συμπορευση των Ενοπλων Δυνάμεων της Χωρας με τους ανά πασαν την χωρα αγανακτισμενους και διαμαρτυρωμενους Έλληνες πολιτες.

Στοχοι:
  1. Να πεισθουν εκατομμυρια Έλληνες πολιτες να κατεβουν στους
    δρομους και στις πλατείες
  2. Καταλυση του ισχυοντος συνταγματος και αλλαγη του                πολιτεύματος με κυρία χαρακτηριστικά την αμεση δημοκρατια
  3. Συλληψη και απαλλαγη από τους δεξιους και αριστερους σωτηρες
    του ελληνικου λαού που μας εφεραν στην σημερινή κατασταση
  4. Τέλος στην λειτουργια του παροντος ελληνικου κρατους με την
    σημερινή του μορφη
  5. Απομάκρυνση από κάθε πολιτικη δραστηριοτητα και για πολλές
    δεκαετιες της νυν θεοκρατικης πολιτικης εξουσιας των οικογενειακων κρυπτοδυναστειων που υπακουουν πιστα στις προσταγες της θεοκρατιας και των διεθνων κερδοσκοπων της Νεας Ταξης Πραγμάτων
  6. Προστασια των ελληνων πολιτών από την διψα εξουσιας των 
    νεων κυβερνητων τους
       
Αλλιως θα μας βλέπουν στον κόσμο ολοι μετά την απαραιτητη αυτή
καθαρση. Ενας καλυτερος κόσμος, μπορεί να υπαρξη στην Ελλαδα.
Το νεοφιλελευθερο καπιταλιστικο οικονομικο συστημα με τους διεθνεις
κερδοσκοπους του τρεμει από την ιδέα, ότι η σφαιρα της βιομηχανικης
αναγκαιοτητας, αρχης γενομενης στην Ελλαδα, θα μπορούσε να τεθη
στην υπηρεσια των αυτονομων δραστηριοτητων που θα οδηγουσε και στην ισορροπια αναμεσα στις αμεταβλητες ανάγκες που συναντουμε καθ’ ολη την διάρκεια της ανθρωπινης ιστορίας και στις απολυτως συγχρονες ανάγκες που καθιερωθηκαν στο τέλος της τροχιας των καπιταλιστικων επιταχυνομενων κοινωνιων με πολιτισμικες αντιπαραθεσεις και αιματερες συγκρουσεις.

Το οικονομικο αυτό συστημα ειναι ξενο με τις χωροχρονικες ανθρωπινες ρυθμισεις και εχθρικο σε ότι αφορα τον χρόνο των ανθρώπων και χαρακτηριζεται από την αντικατάσταση της εργασιας με το κεφαλαιο σε συνδυασμο με την διεθνοποιηση της παραγωγης που συνεπαγεται με την δημιουργία νεων θεσεων εργασιας στις χώρες που προσφερουν φθηνη εργασια. Αυτό προσπαθει να επιβαλλη πρωτα στην Ελλαδα για να κανη μετά τις απαραιτητες επενδυσεις παραγωγης προ’ι’οντων.

Επειδή όμως κατανεμει τα προ’ι’οντα παραγωγής ανισα, ο κινδυνος της κοινωνικης εκρηξης μεγαλωνει. Δεν κατανοησαν οι Μεγιστανοι του χρηματος και οι υπηρετες αυτών στην Ε.Ε. του νεοφιλευθερου καπιταλιστικου οικονομικου συστηματος, ότι γι αυτούς θα ήταν προτιμοτερο να μοιρασθη το συστημα στην μεση  την υλικη και χρονικη ευημερια προς γενικο οφελος μιας «ουμανιστικης ανθρωπινης κοινωνιας», διότι άλλος θα βγουν για πρώτη φορα χαμενοι από την μαχη που θα διεξαχθει σκληρα μέσα στο σκοταδι……

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
13.06.2011
Dimitris N. Adamopoulos
makrinitsa@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου