Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Γερμανοί «ψηφίζουν» Πελοπόννησο




Όλο το σχέδιο για επενδύσεις στις ΑΠΕ και τον τουρισμό στην Πελοπόννησο, που ξεκινά τον Οκτώβριο παρουσιάζει σήμερα σε ένα από τα βασικά της θέματα η εφημερίδα «Κεφάλαιο» με αφορμή μάλιστα την επίσκεψη στην Περιφέρεια της Danuta Hubner και της πρόσκλησης που απεύθυνε προς τον Πέτρο Τατούλη να παραβρεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να αναπτύξει ο ίδιος την πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η επίσκεψη αυτή έγινε, υπό την σκέπη του Υπουργείου Οικονομίας (ΥΠΟΙΑΝ) και της Invest in Greece A.E., ύστερα από πρόσκληση του...
περιφερειάρχη, Π. Τατούλη.
Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα σε ένα μπαράζ οικονομικών συμφωνιών, μεταξύ Ευρωπαίων επενδυτών και τοπικών επιχειρηματιών της Πελοποννήσου, το οποίο πρόκειται να επιβεβαιώσουν το επόμενο τρίμηνο ή εξάμηνο στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Στον σχεδιασμό εμπλέκονται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Η Πελοπόννησος γίνεται η “εκλεκτή” των περιφερειών της Ελλάδας, για επενδύσεις κυρίως Γερμανών επιχειρηματιών. Η κ. Hubner έδωσε άλλωστε το στίγμα της, τονίζοντας ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης της Πελοποννήσου είναι εξαιρετικές και στο έργο αυτό η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προσφέρει ευοίωνες δυνατότητες.
Το δημοσίευμα της εφημερίδα «Κεφάλαιο» αναφέρεται ακόμα στην αδελφοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ομοσπονδιακή δημοκρατία της Βεστφαλίας Ρηνανίας, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
Να αναφέρουμε πως κυρίως οι περιοχές της Μάνης έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον εδώ και χρόνια Γερμανών τουριστών, ενώ κάποιοι έχουν υλοποιήσει ήδη μικρές ή μεγάλες επενδύσεις.
Ωστόσο, στόχος του κ. Τατούλη είναι μια στρατηγική ανάπτυξη στον τουρισμό και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες, που φαίνεται πως ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους Γερμανούς επενδυτές. Χαρακτηριστικά η εφημερίδα αναφέρει πως στις συζητήσεις για την επενδυτική παρέμβαση στην Πελοπόννησο φέρεται να συμμετέχει η γερμανική κρατικού ενδιαφέροντος επενδυτική τράπεζα KfW.
Πληροφορίες του ρεπορτάζ κάνουν λόγο για επίσκεψη το επόμενο διάστημα στην Πελοπόννησο και του υπουργού οικονοικ΄νω της Γερμανίας κ. Ρέσλερ, ο οποίος αναμένεται αρχές του έτους στην χώρα μας.
 
Ελκυστική Περιφέρεια
Η Πελοπόννησος έχει επιλεγεί ως η πιο «ελκυστική» απο τις περιφέρειες της Ελλάδας για την ανάπτυξη επενδύσεων, κυρίως στους τομείς που προαναφέραμε (τουρισμού και ΑΠΕ), από μια σειρά διεθνών εταιριών συμβούλων επενδύσεων.
Ακόμα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κεφάλαιο» αναφέρεται σε τέσσερα projects για την δημιουργία αιολικών πάρκων -κυρίως στη νότια Πελοπόννησο- που προτείνονται από γνωστή γερμανική εταιρεία συμβούλων που εξειδικεύεται σε επενδύσεις ΑΠΕ.
 
Σχόλιο attikanea: Η κυβέρνηση έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να επιλύσει ΑΜΕΣΑ το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάνης, διαφορετικά, είναιεξ ηλίου φαεινότερον, ότι η κατάφορη αυτή αδικία στον Μανιάτικο λαό, εκκρεμεί, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ στα ξένα συμφέροντα.
Ας μην βαυκαλίζονται όμως, γιατί οι Μανιάτες, ετοιμάζονται για ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.


Πηγή
 
 
Από:ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου