Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Έρευνα: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - Η ΧΩΡΑ

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - Η ΧΩΡΑ

(Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)

TI ΠΑΡΑΓΕΙ?

Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.


Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη μωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο μωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της.
Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στηνΕυρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσαεξορύσσονται.


Η Ελλάδα είναι 3η στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και λαδιού.

Η Ελλάδα είναι το 15% της παγκόσμιας παραγωγής (ελιά-λάδι).

Η Ελλάδα είναι 3η σε παραγωγή κρόκου (saffron).

Η Ελλάδα είναι 5η σε εξαγωγές σπαραγγιών.

Η Ελλάδα είναι 7η παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού.

Η Ελλάδα είναι 11η σε παραγωγή βαμβακιού.

Η Ελλάδα είναι 14η σε αφίξεις τουριστων (18,2 εκ).

Η Ελλάδα είναι 16η σε εξαγωγές τυροκομικών προιόντων.

Η Ελλάδα είναι 1η στην παγκόσμια ναυτιλία.

17η χώρα σε αφίξεις τουριστών (18,2 εκ.) ανάμεσα σε 165 χώρες και 21η σε έσοδα.

Η Συνεισφορά στο ΑΕΠ είναι 15,9% και στην απασχόληση 18% 16η χώρα σε εξαγωγές τυροκοµικών προϊόντων και φυσικά, είµαστε η ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ χώρα στην παγκόσµια ναυτιλία!

Η Ελλάδα “παράγει”!

Μέχρι το 2009, ήταν πρώτη στον παγκόσμιο εμπορικό στόλο.

Το 2010 έγινε δεύτερη, κατέχοντας το 14,8% του συνόλου της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας.

Όμως, αν συνυπολογιστεί και ο στόλος άλλων, μικρότερων πλοιοκτητών, φτάνουμε στο 20%περίπου του παγκόσμιου στόλου!

Ο υπό ελληνική σημαία στόλος είναι πέμπτη δύναμη στον κόσμο και πρώτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέχοντας το 39,7% του συνόλου.

Αυτές όλες ενεργούν σε όλο τον κόσμο με έδρα την Ελλάδα.
Να σημειώσουμε ότι σ’ αυτές δεν περιλαμβάνονται τραπεζικές και ναυτιλιακές εταιρείες.


Είμαστε απο τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς στην κόσμο.


Ο τουρισμός «δίνει» στην Εθνική οικονομία περισσότερα απο 38δις ετησίως, όσα η βιομηχανία σε χώρες όπως η Αυστρία και η Ολλανδία και η Δανία!.
http://www.sete.gr/default.php?pname=FAQ&la=1

Υπεράκτιες (off shore) εταιρείες:

Ένας ολόκληρος ανεξέλεγκτος κόσμος επιχειρήσεων, όπως φάνηκε από τα σκάνδαλα της τελευταίας περιόδου.

Δρουν ασύδοτα, με την ανοχή ή και κάλυψητων κυβερνήσεων και του καθεστώτος, προστατεύοντας τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τη φορολόγηση, ξεπλένοντας «βρώμικο» χρήμα από τομείς μαφιόζικης καπιταλιστικής δραστηριότητας (ναρκωτικά, όπλα, trafficing κ.λπ.).

Στην Ελλάδα εδρεύει η INTRALOT, δεύτερη εταιρεία στον κόσμο στον τομέα τυχερών παιχνιδιών.

Όλα της τα τερματικά και άλλα μηχανήματα, αλλά και το λογισμικό, είναι ελληνικής τεχνολογίαςκαι παράγονται από την INTRACOM των 2.500 εργαζομένων.


Η 3Ε COCA COLA είναι η δεύτερη σε κύκλο εργασιών μετά την πρώτη στις ΗΠΑ.


Ελληνικής ιδιοκτησίας και με εργοστάσια σε πάνω από 30 χώρες, με πάνω από 30 εταιρείες σε χώρες με συνολικό πληθυσμό περίπου 500 εκατ. ανθρώπων.


Οι ελληνικές χαλυβουργίες παράγουν πάνω από 2,5 εκατ. τόνους χάλυβα το χρόνο, καλύπτοντας τιςανάγκες της ελληνικής αγοράς αλλά και εξάγοντας στο εξωτερικό.


Αναφέρουμε το συγκρότημα της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με 90 εταιρείες σε πολλές χώρες.


Η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ βρίσκεται σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ, παράγονταςτσιμέντο από 7 εργοστάσια.


Αλλά και επιχειρήσεις με ισχυρή μετοχική συμμετοχή του Δημοσίου δραστηριοποιούνται σεπολλές χώρες και κατέχουν δεκάδες άλλες επιχειρήσεις.


Αναφέρουμε τον ΟΤΕ (κατέχει πολλές εταιρείες τηλεπικοινωνιών – τηλεφωνίας σε όλα τα Βαλκάνια), τα ΕΛΠΕ κ.λπ.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε τη σημασία του ενεργειακού κλάδου, με την παρουσία της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΣΦΑ κ.λπ., αλλά και με τη συμμετοχή σε σημαντικά ενεργειακά δίκτυα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

3ος μύθος:
“ Η Ελλάδα μια φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους”

Στην Ελλάδα, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Σε πρόσφατη έρευνατου ο καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας Χ. Φράγκος, αποδεικνύει, ότι στην Ελλάδα, τα τελευταία 50χρόνια “η απόσταση μεταξύ πλουσίων και φτωχών συνεχώς αυξάνεται, καθώς οι πρώτοι είτε διατηρούν είτε αυξάνουν τα εισοδήματά τους, εν αντιθέσει με τους δεύτερους των οποίων ταεισοδήματα βαίνουν συνεχώς μειούμενα”.
(http://www.infospoudes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=196:panepistimiaki-erevna-gia-tin-anisokatanomi-eisodimatos-stin-ellada-pos-gineme-koinonia-ton-2-akron&catid=24615:ekpaidefsi&Itemid=1031)

Το 20% του πλουσιότερου πληθυσμού της χώρας, από το 43,5% (5,32 δισ. δρχ.) του συνολικού εισοδήματος που κατείχε το 1960, έχει φτάσει να κατέχει το 48,77% του εισοδήματος το 2009 ή43,38 δισ. ευρώ.”

Έτσι, το 2006 η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειαςστην ΕΕ-27 μετά τη Λετονία.

1 στους 5 κατοίκους στην χώρα μας (20,1%) βρίσκεται κάτω από το όριο φτώχειας.
Το ποσοστό μακροχρόνιας φτώχειας ανέρχεται στο 14% (δεύτερο μεγαλύτερο στην ΕΕ-15).

Η σύγκριση του επιπέδου φτώχειας μεταξύ των χωρών της ΕΕ αποκρύπτει τις τεράστιες διαφορές στο επίπεδο διαβίωσης όταν γίνεται με βάση τις εθνικές γραμμές σχετικής φτώχειας.

Υιοθετώντας, π.χ., τη γραμμή φτώχειας της Δανίας καταλήγουμε ότι περισσότερο από το 40% των Ελλήνων είναι φτωχοί!

4ος μύθος:
“ Καταναλώνουμε περισσότερα από ότι παράγουμε”
Προφανώς όχι.

Η “παραγωγή πλούτου” στη χώρα δεν γίνεται με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας, αλλά την παραγωγή κέρδους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια σειρά από ανάγκες να μην καλύπτονται (γιατί δεν παράγονται αρκετά προϊόντα να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, ενώ θα μπορούσαν) και έτσι να εμφανίζονται ελλείμματα τα οποία καλύπτονται με τις εισαγωγές.

“Γιατί όμως δεν παράγονται αυτά τα προϊόντα;”, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετα.

Γιατί, για παράδειγμα, “ενώ θα μπορούσαμε να παράγουμε κρέας, εντούτοις ξοδεύουμε, σαν χώρα, δισεκατομμύρια ετησίως για εισαγωγές;”

Η απάντηση είναι πάλι απλή:

Γιατί η εισαγωγή κρέατος αποφέρει περισσότερα κέρδη! Όπως και η εισαγωγή παπουτσιών, ρούχων κλπ.

Και από την στιγμή που ο εισαγωγέας κρέατος, μπορεί να κερδίσει περισσότερα με αυτόν τον τρόπο, γιατί να μπει στην διαδικασία να παράγει;

και τελικά ο 5ος μύθος και ο καλύτερος:
“ Μαζί τα φάγαμε”

Από το 1997 μέχρι το 2007 η Ελλάδα είχε, από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του ΑΕΠ κατά 44%.

Με σταθερούς τουςυπόλοιπους παράγοντες (κρατικά έσοδα, δαπάνες κλπ.) έπρεπε να επέλθει σημαντική μείωση τουχρέους ως % του ΑΕΠ (αφού αυτό ορίζεται πάντα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ).

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη λόγω της τεράστιας μείωσης των φορολογικών συντελεστών στακέρδη του κεφαλαίου και στη μεγάλη περιουσία, με τη φορολογία επί των αδιανέμητων κερδών να μειώνεται από 35% το 2004 (40-45% το 1981) σε 24% το 2009 και 20% σήμερα, και την εισαγωγή μίας πλειάδας φοροαπαλλαγών.

Π.χ. οι Έλληνες εφοπλιστές, απολαμβάνουν 58 φοροαπαλλαγές, με τελικό αποτέλεσμα να πληρώνουν στο κράτος ετησίως μόλις 12 εκ. ευρώ, έναντι 50 εκ. που πληρώνουν οι μετανάστες με τα παράβολά τους .

Οι φόροι που πλήρωσαν οι μισθωτοί και τα άλλα φυσικά πρόσωπα αυξήθηκαν από 5,6 δις ευρώ το 2004 στα 11 δις ευρώ το 2008.


Αντίθετα οι ανώνυμες εταιρείες και τα άλλα νομικά πρόσωπα πλήρωσαν το 2004 4,8 δις ευρώ (4.775 εκ. ευρώ) και το 2008 κατά τι λιγότερο και συγκεκριμένα 4,705 εκ. ευρώ.


Αν η άμεση φορολογία στην Ελλάδα βρισκόταν απλά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο κατά την περίοδο2000-2008, το Δημόσιο θα είχε εισπράξει στο διάστημα αυτό φορολογικά έσοδα της τάξεως των 95δις ευρώ.


Συνυπολογίζοντας τα έτη 2009 και 2010, προκύπτει ότι το ελληνικό Δημόσιο παραιτήθηκε υπέρτων ψηλών εισοδημάτων από έσοδα που αντιστοιχούν στο δάνειο που έλαβε η χώρα από την Τρόικα.

Τα παραμύθια τους,
 πρέπει να τα σταματήσουμε!

Αυτή είναι η αλήθεια για την “φτωχή Ελλάδα” για την “Ελλάδα που δεν παράγει”, για το ότι“είμαστε φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους” για το “καταναλώνουμε περισσότερα από ό,τι παράγουμε” και για το “μαζί τα φάγαμε”!

Τώρα που την ξέρεις, σταμάτα να τους πιστεύεις!
Τα παραμύθια τους πρέπει να τα σταματήσουμε!

Στη θάλασσα λεφτά υπάρχουν! Οι Ελληνες εφοπλιστές και η κρίση

Της Άντας Ψαρρά

Όχι μόνο η αντιπολίτευση αλλά και η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι τα φορολογικά μέτρα είναι άδικα. Κι όμως κανείς δεν τολμά να θίξει τη συνεχιζόμενη τεράστια φοροαπαλλαγή ενός και μόνοκλάδου. Των εφοπλιστών.


Είναι τέτοια δε η άνεση και η έκταση των φοροαπαλλαγών αυτών πουεπιχειρηματίες κάθε κλάδου αγοράζουν ποσοστά σε ναυτιλιακές εταιρείες για να γευτούν και αυτοίτα υψηλά προνόμια.


Κατά την πρόσφατη συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε τον πρωθυπουργόγια τις σκανδαλώδεις 52 φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές.


Ο αρχηγός της ΝΔ επαναλαμβάνει συνεχώς και με σθένος ότι θα επαναλειτουργήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας ακόμα κι αν ο Χρήστος Παπουτσής αφαίρεσε μόλις μια εβδομάδα πριν την παλιά ταμπέλα από την πρόσοψη.


Τέλος ο Γιώργος Καρατζαφέρης κραυγάζει για το συνάλλαγμα που βγάζουν έξω οι μετανάστες «ξεχνώντας» ότι μόνο από τα παράβολα οι μετανάστες συνεισφέρουν στο ΑΕΠ πολύ περισσότερο από τους εφοπλιστές.


Πολλοί από τους εθνικούς αυτούς ευεργέτες στους οποίους -ακόμα- ο απλός κόσμος αποδίδει τα χαρακτηριστικά της καπατσοσύνης και της δημιουργικότητας είναι γνωστό πώς έφτασαν να έχουν αυτό τον τεράστιο πλούτο.


Το νόμιμο και το ηθικό δεν είναι βέβαια το μοναδικό εργαλείο του εφοπλισμού και αυτό δεν ισχύει φυσικά μόνο για τον ελληνικό εφοπλισμό.


Πρόσφατα ο΄πολιτισμένος΄ διάλογος μεταξύ ΑΛΤΕΡ και ΣΚΑΙ ανάμεσα στα άλλα αποκάλυψε τρόπους θησαυρισμού του εφοπλιστικού και όχι μόνο κεφαλαίου.


Παρομοίως το ποδοσφαιρικό «θαύμα» πάλι με εμπλεκόμενους εφοπλιστές και παρατρεχάμενους επιχειρηματίες - μπράβους ξετυλίγει κι αυτό με τη σειρά του πτυχές αυτού του κεφαλαίου.


Τα αφορολόγητα υπερκέρδη, οι offshore και οι σημαίες ευκαιρίας είναι παγκόσμιο φαινόμενο.
Όμως οι ελληνικοί νόμοι και πάλι ξεπερνάνε εδώ τα όρια της κοινής λογικής.


Ο λόγος που οι έλληνες εφοπλιστές διατηρούν ένα μέρος του στόλου τους με ελληνική σημαία, πέρα από τη φιλοπατρία τους, τους δίνει πολλές δυνατότητες όντας επικεφαλής της Παγκόσμιας Εφοπλιστικής Ενωσης.


Ασκούν πιέσεις για την αποφυγή «ζημιογόνων» περιβαλλοντικών οδηγιών, διεκδικούν μειώσεις στις οικονομικές επιπτώσεις των μολύνσεων από ατυχήματα, ζητούν καιπετυχαίνουν φορολογικές και οικονομικές διευκολύνσεις κοκ.


Φυσικά πρωτίστως κρατούν τις σημαίες ευκαιρίας που τους απαλλάσσουν από δυσάρεστες συνήθειες όπως πληρωμές στο ΝΑΤ, ποινικές ρήτρες και ανεπιθύμητους ελέγχους.


Πώς ξεπερνούσαν και ξεπερνούν λοιπόν οι Έλληνες εφοπλιστές τους επικινδύνους σκοπέλους:


- Απαλλάσσονται με δεκάδες φοροαπαλλαγές τα πλοία και οι εταιρείες τους, πουεπαναλαμβάνονται σε κάθε κατάθεση του εθνικού προϋπολογισμού (αναλυτικά στον Ιό 30.5.2010).
Οι απαλλαγές ισχύουν και για τα παιδιά και για τα εγγόνια τους.


- Με τα υπερκέρδη που αποκομίζουν, αγοράζουν μαζί με γενναίες κρατικές επιδοτήσεις μεγάλεςεκτάσεις ελληνικής γης για τουριστική και εμπορική εκμετάλλευση.


Τα διπλανά οικόπεδα αυτώντων εκτάσεων τα αγοράζουν κοψοχρονιά από τους μικροιδιοκτήτες πάντα με πρόσχημα θέσειςεργασίας και ανάπτυξη.


- Πολλά υπερκέρδη τα επενδύουν σε ζημιογόνα ΜΜΕ, ειδικά την τελευταία δεκαετία, με εξασφαλισμένο αποτέλεσμα την ευνοϊκή μεταχείρισή τους από τους δημοσιογράφους πουαπασχολούν, τη δικαιολόγηση μεγάλων ποσών αλλά και κυρίως την άμεση επιρροή τους στοπολιτικό σύστημα.


- Αγοράζουν ομάδες ποδοσφαιρικές και διασφαλίζοντας έτσι τους ιδιωτικούς στρατούς τους από φιλάθλους και οπαδούς ιδίως σε περιόδους που μπαίνουν κάποιοι πρόεδροι στο στόχαστρο, καλή ώρα!.


Δυο μεταγραφές, ένα στημένο πρωτάθλημα και αμέσως εκατοντάδες φίλαθλοι πίνουν νερόστο όνομά τους.


- Με άνεση μπορούν και χτίζουν παράνομες και νόμιμες βίλες στις καλύτερες παραλίες και στακαλύτερα δάση απαγορεύοντας την πρόσβαση κοινών θνητών, διότι ποιος θα διανοηθεί να τους τοαπαγορέψει όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι αυτές που είναι.


- Προβάλλουν τις φιλανθρωπικές κινήσεις τους σε όλα τα ΜΜΕ που εξάλλου τους ανήκουν καικρατάνε έτσι υψηλό το γόητρό τους στους απλούς ανθρώπους.


- Δανειοδοτούνται με τεράστια ποσά από τις ελληνικές τράπεζες και ταυτόχρονα επενδύουν τακέρδη τους κατά κανόνα στις ξένες.


- Ακόμα και τα νερά και τα αναψυκτικά για τα γραφεία τους στον Πειραιά ή και τα έπιπλα τωνσπιτιών τους τα αγοράζουν χωρίς ΦΠΑ με τιμολόγια που εκδίδουν για αγορές στα πλοία τους. Οτιδήποτε υποτίθεται ότι αποτελεί εξοπλισμό ή τροφοδοσία για τα πλοία δεν επιβαρύνεται μεΦΠΑ.


- Μέχρι τώρα με το υπουργείο Ναυτιλίας που λειτουργούσε σαν μια πρόθυμη οικιακή βοηθόςεξασφάλιζαν τα νώτα τους σε κάθε δραστηριότητα εντός και εκτός θαλάσσης. Πολλά στελέχη τουλιμενικού σώματος δούλεψαν και δουλεύουν όταν αποστρατεύονται κοντά σε εφοπλιστές.


Χαρακτηριστικά ο σημερινός πρόεδρος των εφοπλιστών Θ. Βενιάμης λέει: «Η άνευ λόγου διάλυσητου υπ. Ναυτιλίας και η μετακίνηση του Λιμενικού Σώματος σε άλλες αρμοδιότητες δυσχεραίνουντην καθημερινή λειτουργία των ναυτιλιακών επιχειρήσεων (πώς άραγε;) και εξασθενίζουν τηνελληνική παρουσία στους διεθνείς οργανισμούς, παρουσία στην οποία έχουν συμβάλλειαποφασιστικά τα έμπειρα στελέχη του Λιμενικού Σώματος». Και ο νοών νοείτω!


Αντιγράφοντας απλά μερικά σημεία της φετινής Έκθεσης Ελλήνων Εφοπλιστών, μπορούμε να καταλήξουμε σε πολύ ασφαλή συμπεράσματα για τη συμβολή τους στην οικονομική κρίση της Ελλάδας.


Η έκθεση αναφέρεται εκτενώς στους κύριους παράγοντες στην κρίση που αντιμετωπίζεικαι ο εφοπλισμός που είναι η πειρατεία και ο σεισμός στην Ιαπωνία.


Η οικονομική κρίση και ηκρίση του Ελληνικού χρέους δεν φαίνεται να είναι ψηλά στις αιτίες μείωσης της κερδοφορίας.


- «Το 2010, τα οικονομικά στοιχεία της ελληνικής σημαίας ήταν πολύ ικανοποιητικά. Η ελληνόκτητη ναυτιλία βρέθηκε στη πρώτη θέση διεθνώς αντιπροσωπεύοντας το 14,33 % τηςπαγκόσμιας χωρητικότητας.


Η ελληνική σημαία είναι πέμπτη στη διεθνή κατάταξη και πρώτη στηνΕΕ. Το επίτευγμα αυτό είναι αξιοσημείωτο σε ένα έτος αβεβαιότητας για την παγκόσμια ναυτιλία,όπου το παγκόσμιο εμπόριο συρρικνώθηκε κατά 4,50% αγγίζοντας επίπεδα χαμηλότερα του 2007».


- «Στο τέλος Δεκεμβρίου 2010 οι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων ελληνικών συμφερόντων ανήλθαν σε 490 πλοία (άνω των 1.000 gt) συνολικής χωρητικότητας 49,15 εκ dwt». Κρίση; Ποια κρίση;


- «Το 2010, το συνολικό κεφάλαιο σε παραγγελίες ναυπήγησης από την Ελληνική ναυτιλία, κυρίως στα ναυπηγεία της άπω Ανατολής, ισοδυναμεί με το 10% των συνολικών παραγγελιών τους.


Οι παραγγελίες αυτές τοποθετούν τους Έλληνες (εφοπλιστές) στην πρώτη θέση διεθνώς με μερίδιο8,70% του παγκοσμίου στόλου. Η Ελλάδα ήταν επικεφαλής των πωλήσεων πλοίων προς διάλυση».


- «Το 2010 τα έσοδα σε ξένο συνάλλαγμα από την παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών επανήλθαν στηνανοδική τους πορεία σε αντιδιαστολή με το 2009. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πηγή αισιοδοξίας διότισημειώθηκε σε έτος σοβαρού δημοσιονομικού προβλήματος και αυξανόμενου δημόσιου χρέους.


Τον Δεκέμβριο 2010 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα ,σημείωσε αύξηση 13,77%, ανερχόμενο σε 6,72%του εγχώριου προϊόντος καλύπτοντας το 35,28% του εμπορικού ελλείμματος. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος οι εισπράξεις από τη ναυτιλία (6,72%) ήταν ιδιαίτερα υψηλές συγκρινόμενεςμε των άλλων Κρατών Μελών της ΕΕ όπου δεν υπερέβησαν το 1%».


Με λίγα λόγια δεν τα πήγε καθόλου άσκημα ο ελληνικός κερδοφόρος εφοπλισμός στην περίοδο που χάθηκε το δώρο, τα επιδόματα και τόσα άλλα. Λαϊκισμός;


Ισως, αλλά εδώ δεν υπάρχουν ούτε τα προσχήματα!


- «Επιπροσθέτως, το 2010, ακολουθώντας τάση που εκδηλώνεται από το 2003, οι εισπράξεις από ναυτιλιακό συνάλλαγμα υπερέβησαν τις αντίστοιχες του τουρισμού (€ 9.614 εκ.) και ήλθαν δεύτερες μετά τις εξαγωγές (€ 17.081 εκ.) στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών.


Οι εισπράξειςαπό το ναυτιλιακό συνάλλαγμα και τις εξαγωγές ήταν οι μόνοι τομείς που έδειξαν ανάκαμψη το2010».


- «Στη δεκαετία 2000-2010, η ναυτιλία συνεισέφερε 140 δις € σε εισπράξεις από ξένο συνάλλαγμαστην Ελλάδα. Αυτό αντιστοιχεί στο ήμισυ του συνολικού δημόσιου χρέους της χώρας το 2009.


Οι θεαματικές αυτές εισροές οφείλονται σε 750 ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων».


Εδώ όμως είναι το ζουμί: Πρώτον δεν αναφέρονται τα ποσά των τραπεζικών δανείων αυτών των εταιρειών και δεύτερον όπως λέει η ίδια η έκθεση: «Όμως περίπου το ήμισυ των ανωτέρω 140 δις € επανεξήχθη στο εξωτερικό, δεδομένου ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες πληρώνουν για υπηρεσίες παρεχόμενες από άλλες χώρες, διότι το ελληνικό κράτος δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα που θα συγκρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος του ναυτιλιακού συναλλάγματος στην Ελλάδα».


Πόσες ακόμα φοροαπαλλαγές δηλαδή έπρεπε να δοθούν για να μείνουν τελικά στην Ελλάδα τα χρήματα;


- «Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και έντονης ανεργίας, η παρατεινόμενη έλλειψη ναυτικών, που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, θα πρέπει να αφυπνίσει τους νομοθέτες.


Η ποινικοποίηση αδίκως αμαυρώνει την εικόνα του επαγγέλματος και υποσκάπτει σοβαρά τις προσπάθειεςπροσέλκυσης».


Και συνεχίζει : «Ειδικότερα, εάν η ΕΕ επιθυμεί να διατηρήσει την ηγετική τηςθέση, θα πρέπει να ενθαρρύνει την είσοδο νέων στο ναυτικό επάγγελμα.


Διαφορετικά, η Ευρώπηενδέχεται να αντιμετωπίσει την μετεγκατάσταση των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και την διαρροήτων πλοίων από τα κοινοτικά νηολόγια προς άλλες ηπείρους και σημαίες. Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες δεν πρέπει να υπερκεράζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.


Η ρύπανση από την θαλάσσια μεταφορά πετρελαίου δεν πρέπει να ταυτίζεται με την ρύπανση από τις εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου».


Ακολουθούν ενδιαφέρουσες προτροπές και οδηγίες προς την Ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ γιατην ανάπτυξη του ναυτικού επαγγέλματος χωρίς όμως να επισημαίνεται η καταβαράθρωση του ΝΑΤ από οφειλές και η απάντηση στο ερώτημα πως κατρακυλάει τόσο το ναυτικό επάγγελμα όταν αυξάνεται τόσο η κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Σημείωση: Τα άρθρα προέρχοναι απ' το aformi.gr και το iospress.gr αντίστοιχα. Ο λόγος που αναρτήθηκαν είναι το εξαιρετικά επίκαιρο περιεχόμενό τους.

ΤΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΜΕ 
 http://www.scribd.com/doc/97174240/%CE%A4%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%AC

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ?

1.Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

(European Financial Stability Facility - EFSF) είναι ένα όργανο ειδικού σκοπού (special purpose vehicle – φορέας ειδικούσκοπού) που συμφωνήθηκε από τα 27 κράτη μέλη [1]της Ευρωπαϊκής Ένωσηςστις 9 Μαΐου 2010 με στόχο τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη με την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τα κράτη της ευρωζώνης σε οικονομική δυσκολία.

Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός μπορεί να εκδώσει ομόλογα ή άλλα χρεόγραφα στην αγορά με την υποστήριξη του Γερμανικού Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για να αυξήσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για την παροχή δανείων προς χώρες της ευρωζώνης με οικονομικά προβλήματα, να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των κεφαλαίων των τραπεζών ή να αγοράσει κρατικά ομόλογα.[7]


Η έκδοση των ομολόγων θα συνοδεύεται από εγγυήσεις που παρέχονται από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης ανάλογα με το μερίδιό τους στο καταβεβλημένο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε πως η διευκόλυνση μπορεί να συνδυαστεί με δάνεια μέχρι και € 60 δισ.από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (που βασίζεται σε κεφάλαια που αντλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον προϋπολογισμό της ΕΕ ως εγγύηση) και έως € 250 δισ. από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(ΔΝΤ) για την δημιουργία ενός οικονομικού δίχτυ ασφαλείας μέχρι και € 750.000.000.000[8].

Με βάση τον σχεδιασμό, αν δεν υπάρχουν οικονομικοί λόγοι για τη δραστηριότητα του EFSF, αυτόθα κλείσει μετά από τρία χρόνια, στις 30 Ιουνίου 2013.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο μηχανισμός θα εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι η τελευταία υποχρέωση του να έχει πλήρως εξοφληθεί.[9]

Μετά τον Ιούνιο του 2013, τόσο το EFSF όσο και οΕυρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSM) αναμένεται να αντικατασταθούν με τον (μόνιμο) Ευρωπαϊκό ΜηχανισμόΣταθερότητας (European Stability Mechanism - ESM).

Δανεισμός

Η διευκόλυνση δανεισμού μπορεί να ενεργήσει μόνο κατόπιν αιτήματος υποστήριξης από ένακράτος μέλος της ζώνης του ευρώ και ενώ ένα οικονομικό πρόγραμμα της χώρας έχει προηγουμένως αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τοΔΝΤ και έχει γίνει ομόφωνα δεκτό από το Eurogroup (υπουργοί οικονομικών της ζώνης του ευρώ) ενώ ένα μνημόνιο κατανόησης είναι υπογεγραμμένο.


Αυτό θα συμβεί μόνο όταν η χώρα δεν είναι σε θέση να δανειστεί από τις αγορές σε αποδεκτές τιμές.


Αν υπάρχει ένα αίτημα από ένα κράτος μέλος της ζώνης του ευρώ για οικονομική ενίσχυση, θα χρειαστούν τρεις έως τέσσερις εβδομάδες για να εκπονήσει ένα πρόγραμμα στήριξης, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής εμπειρογνωμόνων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ στη χώρα που αντιμετωπίζει δυσκολίες.


Μόλις το Eurogroup εγκρίνει το πρόγραμματης χώρας, το EFSF θα χρειαστεί κάποιες ημέρες εργασίας για την αύξηση των αναγκαίων πόρων και την εκταμίευση του δανείου.[9]

Αποφάσεις Ιουλίου 2011

Μετά την συνέχιση της οικονομικής κρίσης στις χώρες της Νότιας Ευρώπης και την Ιρλανδία καικυρίως την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος χρέους της Ελλάδας, τα κράτη μέληαποφάσισαν να προχωρήσουν σε αναβάθμιση του ρόλου του ταμείου.


Σύμφωνα με αυτές, το EFSF θα έχει τη δυνατότητα να αγοράζει κρατικά ομόλογα που βρίσκονται σε κυκλοφορία στη δευτερογενή αγορά.


Επιπλέον θα μπορεί να ανοίγει «προληπτικές γραμμές πίστωσης» σε κράτη της Ευρωζώνης πριν αυτά αποκλειστούν από τις αγορές, αλλά και να δανείζει χρήματα στις κυβερνήσεις για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (European Stability Mechanism - ESM) είναι ένα μόνιμο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσηςγια τα 17 μέλη της Ευρωζώνης, το οποίο θα διαδεχτεί τοΕυρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τονΕυρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης.


Αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούλιοτου 2012, εφόσον επικυρωθεί από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.


Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (European Financial Stabilisation Mechanism - EFSM) είναι ένα (προσωρινό) πρόγραμμα χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης, το οποίο βασίζεται σε αντληθέντα κεφάλαια από τις χρηματοπιστωτικές αγορές και κατοχυρώνεται από τηνΕυρωπαϊκή Επιτροπή, χρησιμοποιώντας τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εγγύηση.
____________________________________

Συνεισφορές

Μέλη  ΕΜΣ   Ποσοστό συνεισφοράς      Κεφάλαιο(€)            Ονομαστικό  ΑΕΠ 2012 (σε εκατομ. US$)


Γερμανία                     27,15                  190.024.800.000                        3.315.64




Γαλλία                         20,39                  142.701.300.000                        2.582.527


Ιταλία                          17,91                  125.395.900.000                         2.055.114


Ισπανία                        11,90                    83,325,900,000                         1,409,946


Ολλανδία                      5,72                    40.019.000.000                            783.293


Βέλγιο                          3,48                     24.339.700.000                            465.676


Ελλάδα                         2,82                     19.716.900.000                            305.415


Αυστρία                       2,78                      19.483.800.000                            376.841


Πορτογαλία                  2,51                      17.564.400.000                           229.336


Φινλανδία                     1,80                      12.581.800.000                           239.232


Ιρλανδία                       1,59                       11.145.400.000                          204.261


Σλοβακία                      0,82                         5,768,000,000                            86.262


Σλοβενία                       0,43                         2.993.200.000                           46.442


Λουξεμβούργο             0,25                         1.752.800.000                            52.433


Κύπρος                         0,20                         1.373,400.000                            22.752


Εσθονία                        0,19                          1.302.000.000                            19.220


Μάλτα                          0,07                             511.700.000                              7.801

________________________________________________

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), (στα αγγλικά: "IMF", Ai-Εμ-Εφ), είναι ένας διεθνής οργανισμός ο οποίος επιβλέπει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα παρακολουθώντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα ισοζύγια πληρωμών και προσφέροντας οικονομική και τεχνική βοήθεια όταν του ζητηθεί.


Το ΔΝΤ ιδρύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1945 στην Ουάσιγκτον, πρωτεύουσα των ΗΠΑ κατόπιν συνομολόγησης 29 Χωρών που είχαν συμβάλει στο 80% του κεφαλαίου.


Η ίδρυση του Οργανισμού αυτού είχε προπαρασκευαστεί κατά τη Διεθνή Νομισματική και Χρηματοδοτική Συνδιάσκεψη που συνήλθε στο Μπρέτον Γουντς, του Νιού Χαμσάιρ των ΗΠΑ, ενάμισι χρόνο πριν, από 1ης Ιουλίου μέχρι 22 Ιουλίου του 1944.


Έδρα του Οργανισμού ορίσθηκε η Ουάσιγκτον ως πρωτεύουσα της χώρας με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής.


Κύριος σκοπός του εν λόγω οργανισμού είναι η προώθηση της διεθνούς νομισματικήςσυνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών με ισόρροπη ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου.


Γι’ αυτον σκοπό αυτό προωθούνται συγκεκριμένα μέτρα, ή οσάκις κρίνεται αναγκαίο αποφασίζονται ιδιαίτερα μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι:

1.Η ενιαία διαδικασία ομαλής προσαρμογής εκάστου κράτους μέλους στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

2.Διεθνείς διαβουλεύσεις σε περιπτώσεις σημαντικών αλλαγών των ακολουθουμένων συναλλαγματικών πρακτικών.

3.Επιβολές ορισμένων περιοριστικών συναλλαγματικών μέτρων και τέλος

4.Άρση των παραπάνω περιοριστικών μέτρων κατόπιν διαπιστωμένης βελτίωσης οικονομικήςθέσης του συγκεκριμένου κράτους - μέλους.

Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να ζητήσει να γίνει μέλος του ΔΝΤ.


Η αίτηση θα εξεταστεί πρώτα από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, το οποίο θα υποβάλει έκθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ με εισηγήσεις.


Οι εισηγήσεις αφορούν το μερίδιο που αναλογεί (quota) στο υποψήφιο μέλος, τον τρόπο πληρωμής της συνδρομής, και άλλους όρους και προϋποθέσεις για ένταξη.

Αφού το Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίνει την έκθεση, η αιτούσα χώρα οφείλει να λάβει τα απαραίτητα νομικά μέτρα σύμφωνα με τη δική της νομοθεσία ώστε να μπορέσει να υπογράψει τη σχετική συμφωνία με το ΔΝΤ και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως μέλος.

Αυξάνεται η συνεισφορά της Ελλάδας στο ΔΝΤ

της Έλενας Λάσκαρη
Δημοσιεύθηκε: 08:01 - 24/01/12

Λογαριασμό 1,5 δισ. ευρώ έστειλε στο ελληνικό δημόσιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς τόσο κοστίζει η αύξηση των δικαιωμάτων ψήφου της χώρας στο ΔΝΤ από το 0,466%στο 0,511%.


Στις 15 Δεκεμβρίου 2010, στην Ουάσιγκτον συγκεντρώθηκαν οι διοικητές του ΔΝΤ και αποφάσισαν την αύξηση των δικαιωμάτων συμμετοχής των 187 χωρών-μελών στο ταμείο από τα 238,4 δισ. ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα (SDRs) στα 476,8 δισ.


Για να ισχύσουν οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να κυρωθούν από κάθε ένα κράτος-μέλος. Χθεςήρθε η σειρά της Ελλάδας.


Με σχέδιο νόμου που κατέθεσαν στη βουλή οι συναρμόδιοι υπουργοί οικονομικών Ευάγγ.Βενιζέλος και εξωτερικών Στ. Δήμας κυρώνεται η απόφαση του συμβουλίου διοικητών του ΔΝΤ και ειδικά για τη χώρα μας το μερίδιο συμμετοχής της στο ΔΝΤ μετά την αύξηση θα ανέλθει σε 2.428,9 εκατομμύρια ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα από 1.101,8 εκατ. σήμερα.


Μετατρέποντας τα SDRs σε ευρώ, με ισοτιμία 1,14082 ευρώ, η Ελλάδα καλείται να πληρώσειεντός του Φεβρουαρίου 1.513,982 εκατ. ευρώ. Λεφτά, ως γνωστόν, το ελληνικό δημόσιο δενέχει. Έτσι η δαπάνη αυτή των 1.513,982 εκατ. ευρώ, όπως ορίζεται στο σχετικό νομοσχέδιο, θα


καλυφθεί με τη χορήγηση άτοκων δανείων από την Τράπεζα της Ελλάδος προς το ελληνικό δημόσιο.1,5 δις στο ΔΝΤ.


Ενδεικτικά αναφέρω ποσά που διαθέσαμε για "ειρηνευτικές αποστολές" σε :
Ακτή Ελεφαντοστού, Σουδάν, Τσαντ, Τιμόρ, Λιβερία, Κογκό, Αιτή, Δυτ.Σαχάρα, Νταφούρ,Τσάντ.30 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

http://www3.mnec.gr/GD_PMP_dief_diethnon_organismon.aspx

Οι Οικονομικοί και Χρηματοδοτικοί Οργανισμοί αρμοδιότητας του Υπουργείου μας,
στους οποίους συμμετέχει η χώρα μας είναι:

Ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας τον οποίο αποτελούν: η Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (IBRD)ο Διεθνής Οργανισμός Ανάπτυξης (IDA)ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC) ο Πολυμερής Οργανισμός Ασφάλισης Επενδύσεων (MIGA)και το Διεθνές Κέντρο Επίλυσης Διαφόρων Επενδύσεων (ICSID)


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF) Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (BSTDB) Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNIDO) Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) Το Κέντρο Ανάπτυξης ΟΟΣΑ (OECD Development Centre) Ο Οργανισμός Πυρηνικής Ενέργειας ΟΟΣΑ (NEA)Η Διάσκεψη των Η.Ε. για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD)

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP)

Η Παγκόσμια Περιβαλλοντική Διευκόλυνση (GEF)ESA ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ καθώς και για την καταβολή της Ελληνικής συμμετοχής για χρηματοδότηση των έργων υποδομής ΝΑΤΟ, αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


(ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ )


ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ
 http://et.diavgeia.gov.gr/f/mfa/find/unit:3185+ νεο εξοπλιστικο
εξοπλιστικό πρόγραμμα πάνω από 35 δις, 

ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ

1.ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ.

Σε αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών για κατοικίες (διαμερίσματα και μονοκατοικίες).


Παρότι οι αγοραίες τιμές έχουν υποχωρήσει από 7,5% έως 24,5% από το 2008 μέχρι και σήμερα στις περισσότερες των περιπτώσεων παραμένουν ακόμη σε επίπεδα πολύ υψηλότερατων αντικειμενικών.


Η άνοδος των αντικειμενικών θα είναι μεγαλύτερη στις περιοχές όπουκαταγράφεται μικρή μείωση των αγοραίων τιμών.


Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η μείωση των τιμών την τελευταία τετραετία είναι χαμηλότερη του 10% σε περιοχές όπως η Αργυρούπολη , το Ελληνικό, η Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο, οΔιόνυσος, η Πεντέλη , η Δροσιά, η Κηφισιά κ.α.


Σε αυτές θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθούν οιαντικειμενικές.

* Σε μειώσεις των αντικειμενικών για εμπορικά ακίνητα όπου οι αγοραίες τιμές έχουν σημειώσεικαθίζηση λόγω και της συρρίκνωσης της καταναλωτικής ζήτησης.


Η άνοδος των αντικειμενικών τιμών στις κατοικίες θα επιφέρει μπαράζ πρόσθετων επιβαρύνσεωνσε φόρους και τέλη που βαρύνουν τα ακίνητα και υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές.


Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι αναλογικά θα αυξηθούν το έκτακτο τέλος ακινήτων , το ΤΑΠ, οφόρος μεταβίβασης , οι φόροι κληρονομιών , δωρεών και γονικών παροχών, τέλη και δικαιώματαπου καταβάλλονται σε δικηγόρους , συμβολαιογράφους και τα έξοδα υποθηκοφυλακείου.

2. Φυσικό αέριο: υποθαλάσσιος αγωγός Ισραήλ-Ελλάδα μεκόμβο την Κρήτη

3. Το σχέδιο για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού, προς το ψευδοκράτοςστην Βόρεια Κύπρο, ανακοίνωσε η Τουρκία με τη θεμελίωση νέου φράγματος στο ψευδοκράτος. 

Μελλοντικός στόχος, η μεταφορά νερού και στη Γάζα!!

Την αποκάλυψη του σχεδίου την έκανε ο Υπουργός Δασών και Υδάτινων Πόρων Βεϊσέλ Έρογλου.

Σύμφωνα με το σχέδιο που χρηματοδοτείται από την Άγκυρα, θα κατασκευαστείένας υποθαλάσσιος αγωγός από το νοτιότερο σημείο της Τουρκίας στην περιοχή Ανάμουρ, προς στη Βόρεια Κύπρο.

Το μήκος του υποθαλάσσιου αγωγού, θα φτάνει τα 107 χιλιόμετρα και θατοποθετηθεί σε βάθος περίπου 250 μέτρων.

Ο υπουργός φυσικών πόρων του ψευδοκράτους Αλί Αμτζάογλου μάλιστα«άνοιξε το παράθυρο» και για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών με πιθανή μεταφορά και ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί.

«Έχω την εντύπωση πως σε λίγο καιρό θα έχουμε μια έκπληξη από την Τουρκία και για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Γνωρίζω πως κάτι τέτοιο εξετάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα οι τουρκικές αρχές σε μια προσπάθεια να καταστήσουν την Τουρκίαπρωταγωνίστρια στον ενεργειακό χάρτη της Ανατολική Μεσογείου φροντίζουν να διαμηνύουν πως εξετάζεται μελλοντικά η μεταφορά νερού...στη Γάζα.

4. ενεργοποιηση αγωγου Μπουργκας-Αλεξανδρουπολης


5. Ναυτικη βαση της Τουρκιας στην Αλβανια

6. φορος φυσικου αεριου απο το 2013 σε περιοχες που εχουν περαστει παροχες καιοχι παροχη φυσικου αεριου

7. ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΕΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ!

8. ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ...

 ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30-50 ΔΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑ..

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ?

ΑΠΛΟ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΟΥ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΩΣΤΕ

Α. ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΑΙ


Β.ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΕΠ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ!!!!!

ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ


ΟΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ - ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ


ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!!!


ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΝΕΙΣ 1 ΕΥΡΩ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ 1 ΕΥΡΩ +6% επιτόκιο για να αγοράσεις ελληνικό ή ξένο προιόν !!!!!Αυτό δεν είναι τρέλα?

ΕΛΛΑΔΑ: 
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 
ΤΗΣ ΓΗΣ! 
Πηγή: Gfb-Global Foodbank I-Foodbank 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου