Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ξύπνησαν και οι Αρμένιοι!!

Συρία: Αυστηρή αρμενική προειδοποίηση προς τη Τουρκία


Ο λογότυπος του Μυστικού Στρατού
 για την Απελευθέρωση της Αρμενίας
Εάν η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη δαγκώσει τα δάχτυλα της με τον τρόπο που αντέδρασε στην συριακή κρίση, δεν θα καθυστερήσει πολύ να το κάνει.
Πράγματι, μετά τους καυγάδες με το Ιράκ και το Ιράν, προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες στις σημαντικές κοινότητες Αλαουιτών και ιδιαίτερα των Αλεβιτών στην Τουρκία, έβαλε σε  οικονομικές δυσκολίες  όλες τις νοτιοανατολικές επαρχίες της, και τώρα Τούρκοι υπήκοοι έγιναν στόχο στον Λίβανο ορισμένων πολιτών  που δεν δέχονται τη συνεργασία της Τουρκίας  χέρι με χέρι με οργανώσεις που απαγάγουν Λιβανέζους πολίτες  στη Συρία.

Και δεν τελειώνει εκεί, αφού δεν έχω μιλήσει για το κουρδικό ζήτημα το οποίο είναι περισσότερο από ποτέ στη κορυφή των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπίσει η Τουρκία, τελείως  ασυνάρτητη  για το θέμα αυτό: φιλοδοξεί να λύσει με τη βία το κουρδικό ζήτημα στην Τουρκία, αλλά αναπτύσσει σχέσεις με το αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν, σαν να ήταν κράτος με πλήρη κυριαρχία, ενώ ταυτόχρονα διαμαρτύρεται κατά της αναγνώρισης μιας διοικητικής αυτονομίας στους Κούρδους της Συρίας από την επίσημη συριακή κυβέρνηση.

Εδώ υπάρχει πραγματικό πρόβλημα κοινής λογικής.

Εξάλλου, η Τουρκία δεν έχει προφανώς καμία πρόθεση να αναλάβει πλήρως τα ανθρωπιστικά καθήκοντα της που συνδέονται με μια κατάσταση στην οποία η πολιτική της έχει συμβάλει στην επιδείνωση: όχι περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες από τη Συρία στην Τουρκία, λόγω έλλειψης χώρου!

100.000, μπορεί να φαίνεται πολύ, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ λίγα όσον αφορά τα εκατομμύρια των προσφύγων που φιλοξένησε η Συρία στο έδαφός της εδώ και πολύ καιρό: πρόσφυγες του Καυκάσου, Αλγερινούς που διέφυγαν από τη γαλλική αποικιακή αγριότητα, Ιρακινούς που διέφυγαν από τη βαρβαρότητα του ΝΑΤΟ, Παλαιστινίους θύματα του σιωνισμού ... και τους Αρμενίους που διέφυγαν από τη τουρκική καταστολή κατά τη εποχή της λεγόμενης γενοκτονίας των Αρμενίων.

Οι Αρμένιοι είναι αγαπητοί στην καρδιά της γαλλικής κυβέρνησης, όπως το είδαμε με τον νόμο για την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων ο οποίος είχε εξοργίσει την Τουρκία, κατά τα άλλα στην ίδια γραμμή με το Παρίσι για την υπόθεση της Συρίας.

Με παρακολουθείτε;

Ναι; τότε μπράβο! Γιατί εγώ είμαι μπερδεμένος.

Αν η Αρμενία είναι αγαπητή στις γαλλικές κυβερνήσεις, η ίδια είναι επίσης αγαπητή στα μάτια του Ιράν που διατηρεί  πολύ φιλικές σχέσεις  με αυτή τη μικρή δημοκρατία, ενώ η Συρία είναι αγαπητή στην καρδιά των Αρμενίων ειδικά για τη υποδοχή που προσέφερε στους Αρμένιους πρόσφυγες.

Ιδού για αυτό το επιπρόσθετο πρόβλημα για τις τουρκικές αρχές, την προειδοποίηση που εκδόθηκε δωρεάν από τον Μυστικό Στρατό για την Απελευθέρωση της Αρμενίας ...


Anakhanim Hidoyatova, APA (Αζερμπαϊτζάν) μεταφράστηκε από τα αγγλικά από τον Djazaïri

Μπακού - Ο Μυστικός Στρατός για την Απελευθέρωση της Αρμενίας (ASALA) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία τα τελευταία χρόνια.

«Κάθε στρατιωτικός τυχοδιωκτισμός ή οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση ζημία από την Τουρκία για την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή της αρμενικής κοινότητας στη Συρία θα υπόκειται σε αντίποινα [counter-measures]...

Η εχθρική πολιτική και συνομωσία του τουρκικού κράτους έναντι των γειτονικών χωρών κορυφώθηκε και οδήγησε την Τουρκία σε πλήρη απομόνωση σε ολόκληρη την περιοχή.
Η επιθετική πολιτική κατά της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ, η άμεση στρατιωτική επέμβαση στην αιματηρή κρίση στη Συρία, η συνέχιση για περισσότερο από 20 χρόνια του αποκλεισμού της Αρμενίας, η πολιτική συνωμοσία και διπλής όψης κατά του Ιράν, οι συνεχιζόμενες απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου και της Ελλάδας και ο πολλαπλασιασμός των κατασταλτικών μέτρων εναντίον του κουρδικού λαού στην Τουρκία έχουν μεταμορφώσει την Τουρκία σε μόνιμη εστία απειλής για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Καλούμε τους Τούρκους διανοούμενους και την προοδευτική κοινή γνώμη στην Τουρκία να κοιτάξουν κατά μέτωπο τις σκοτεινές σελίδες της εθνικής ιστορίας τους και να καταδικάσουν τη συνεχιζόμενη πολιτική του μίσους, της συνωμοσίας και γενοκτονιών εναντίον γειτονικών λαών που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση της χώρας τους που χαϊδεύει το όνειρο της αναβίωσης της αιμοδιψής οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αυτή η πολιτική καλλιεργεί και αυξάνει μόνο την εχθρότητα μεταξύ της Τουρκίας και των γειτονικών λαών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με όλους τους λαούς της περιοχής και δηλώνουμε ότι ο αραβικός λαός θα αποφασίσει και θα οικοδομήσει μόνος του το πεπρωμένο του χωρίς τα κροκοδείλια δάκρυα και τις υποκριτικές υποστηρίξεις των τουρκικών ηγετικών κύκλων », ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ASALA.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου