Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η μετεξέλιξη της ΝΔ σε νέο κόμμα άρχισε




Το βασικό συμπέρασμα από τις εργασίες του 9ου συνέδριου της ΝΔ (το οποίο ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με την εκλογή νέας Πολιτικής Επιτροπής) είναι ότι … δεν θα υπάρξει 10ο!. Η σύνθεση του συνεδρίου (η οποία επιβεβαίωσε την πλήρη κυριαρχία Σαμαρά στη ΝΔ) και κυρίως η εισήγηση και η δευτερολογία Σαμαρά δεν αποτέλεσαν παρά μια εισαγωγή στο νέο κόμμα και μια περιγραφή της “Νέας Ελλάδας” την οποία θέλει να δημιουργήσει ο Αντώνης Σαμαράς.
Κατ΄αρχήν, είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι η ονομασία του νέου κόμματος θα είναι “Νέα Ελλάδα”.  Επειδή με όσα είπε χθες και την Παρασκευή ο Σαμαράς για τη “Νέα Ελλάδα” δεν περιέγραψε τόσο το νέο κόμμα, όσο το όραμά του για την Ελλάδα του μέλλοντος, “την Ελλάδα του 2021″.  «Θα την κερδίσουμε τη μάχη για τη Νέα Ελλάδα. Θέλουμε να αλλάξουμε το μέλλον και τη μοίρα του τόπου. Σήμερα δεν είναι το τέλος ενός ακόμα συνεδρίου της παράταξης. Είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την παράταξη και την χώρα» είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.
Οι κοινωνίες διοικούνται με ιδέες. Με τις ιδέες που επικρατούν και γίνονται οι κυρίαρχες σε κάθε ιστορική περίοδο, καθορίζοντας την μορφή του πολιτεύματος και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας” γράφαμε πρόσφατα στο antinews. Γι αυτό η σύλληψη και παρουσίαση του οράματος που έχει ένας πολιτικός της εμβέλειας Σαμαρά για την χώρα του και τον λαό του προηγείται της συγκρότησης της οργάνωσης, του κόμματος, με την οποία θα επιβάλει αυτό το όραμα.
Η εισήγηση Σαμαρά στο 9ο συνέδριο είναι μια αναλυτική παρουσίαση αυτού του οράματος, αυτού του σχεδίου για τη “Νέα Ελλάδα”. Με την εισήγηση αυτή για πρώτη φορά ηγέτης της ΝΔ παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο όραμα-σχέδιο για την συγκρότηση και την ανάπτυξη της Ελλάδας και όχι απλά ένα πλάνο για την κατάληψη της εξουσίας. Όπως εξάλλου εξηγήσαμε ήδη σε προηγούμενη ανάρτησή μας τα 4+7 σημεία από τα οποία αποτελείται το όραμα Σαμαρά για τη Νέα Ελλάδα συγκροτούν επίσης ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ενότητα και την ηγεμονία της Κεντροδεξιάς στις πολιτικές και εθνικές εξελίξεις.
Το σχέδιο αποτελείται από τα εξής μέρη: Πρώτον, τα τέσσερα σημεία για την ηγεμονία στην αστική τάξη και δεύτερον, τα επτά σημεία για την ηγεμονία στην Δεξιά
Τα τέσσερα σημεία για την ηγεμονία στην Αστική Τάξη
Στην αρχή της εισήγησής του ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τα τέσσερα μεγάλα βήματα που οικοδομούν τη Νέα Ελλάδα:
Πρώτον, ανάπτυξη και αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας.
Δεύτερον, υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων της Ελλάδας με αξιοποίηση της διεθνούς της θέσης.
Τρίτον, ανάπτυξη και διεύρυνση της Δημοκρατίας με την καταπολέμηση της αυθαιρεσίας των μειοψηφιών, του κομματικού κράτους, της κρατικοδίαιτης διαπλοκής.
Τέταρτον, στη Νέα Ελλάδα, πηγή δύναμης και υπερηφάνειας θα είναι ο Πολιτισμός της. Ή Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατήσει στη σύγχρονη Αναγέννηση που παρατηρείται διεθνώς, πράγμα που θα σημαίνει ταυτόχρονα και πνευματική Αναγέννηση της Πατρίδας μας;
 Οι επτά αρχές για την ηγεμονία στην Δεξιά
Πρώτον, όχι αναδιανομή με δανεικά, αλλά ανάπτυξη της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας. Απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας. Οι επενδύσεις, η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα μόνο δημιουργούν πλούτο και φέρνουν εισόδημα και θέσεις εργασίας.
Δεύτερον, ανταγωνιστικότητα σημαίνει υψηλή ποιότητα, χαμηλό κόστος, νέες επιχειρήσεις. Χαμηλό κόστος δεν σημαίνει «φθηνά εργατικά», όπως πιστεύουν κάποιοι. Σημαίνει υψηλή παραγωγικότητα εργασίας. Σημαίνει υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό. Να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα των ανθρώπων μας και να παράγουμε ένα σύγχρονο προσωπικό υψηλής μόρφωσης, συνεχούς εξειδίκευσης.
Τρίτον, η Ασφάλεια του Πολίτη! Η Ελευθερία δεν είναι αντίθετη με την Ασφάλεια, όπως νομίζουν κάποιοι. Η Ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση Ελευθερίας.
Τέταρτον, υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντοςτο οποίο είναι βάση της Δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της πολιτικής σταθερότητας.
Πέμπτον, πόλεμος στην λαθρομετανάστευση. 
 Έκτον, το εθνικό συμφέρον! Το Έθνος δεν είναι έννοια «ξεπερασμένη». Το Έθνος είναι πάνω από κόμματα, το Έθνος είναι πάνω από ιδεοληψίες, το Έθνος μας ενώνει. Δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς πολίτες, πολίτες χωρίς πόλη, χωρίς κοινή Πατρίδα! Και χώρες χωρίς Εθνική υπόσταση, δεν είναι ελεύθερες χώρες, είναι «γεωγραφικοί» χώροι, πιόνια στα χέρια των ισχυρών. Για μας, για την παράταξή μας, η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι «χώρος»! Και οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι «πληθυσμός»!
 Έβδομον, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας αποτελεί στρατηγική επιλογή.
(Περισσότερα για τα 4+7 σημεία εδώ)
Κολύμπι στις πλατιές μάζες και λαϊκή ενότητα
Γράφαμε παλαιότερα: Παρά τον εκπληκτικό πολιτικό λόγο του Σαμαρά, η ΝΔ δεν κατάφερε (δεν μπορεί ακόμα) να σπάσει τα φράγματα που την χωρίζουν από τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Κυρίως επειδή η παρουσία της είναι επαμφοτερίζουσα και η “εικόνα” της συγκινεί μόνον τους γέρους στα καφενεία.
Αυτή η εκτίμηση δεν αποτελεί και καμιά μεγάλη πολιτική σοφία καθώς όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει και επιβεβαιώθηκε και στο χθεσινό συνέδριο. Δεν μας συγκίνησε η κοινωνική και ηλικιακή σύνθεση των συνέδρων. Ούτε και οι λίγες και άνευρες παρεμβάσεις τους. Και έχουμε ένα σοβαρό ερώτημα να υποβάλουμε στον πρόεδρο του συνεδρίου κ. Ταυρή ο οποίος στην ομιλία του είπε ότι κατά την διάρκεια της προσυνεδριακής διαδικασίας το κόμμα ήρθε σε επαφή με χιλιάδες κόσμου. Που είναι λοιπόν αυτές οι “χιλιάδες”; Γιατί δεν εκλέχτηκαν κάποιοι από αυτούς σύνεδροι; Γιατί δεν τοποθετήθηκαν στις οργανώσεις; Ποιοι είναι; Τι σκέφτονται; Πως θέλουν τη ΝΔ;
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα υπήρχε καμία απάντηση στα ερωτήματα αυτά καθώς ελάχιστοι πήραν χαμπάρι ότι γινόταν προσυνεδριακές διαδικασίες.
Αν όμως θέλει η Νέα Δημοκρατία να είναι το κόμμα του αύριο πρέπει να βγει έξω στον κόσμο, να κολυμπήσει στις μάζες, να ζήσει την μπόρα και να ετοιμαστεί για τον χειρισμό της επόμενης μέρας.  Περισσότερο από ποτέ, πρέπει να δουλέψει η Δημοκρατία. Δημοκρατία είναι η συμμετοχή του κόσμου, όλου του κόσμου.  Κόσμου που νομίζει ότι είναι δεξιός, κεντρώος ή αριστερός, δεν έχει σημασία.  Συμμετοχή στα ζητήματα, στους φόβους. Ο κόσμος ψάχνεται. Την ίδια στιγμή, το διαδίκτυο και τα καφενεία βράζουν από τα ίδια ερωτήματα: Επιβίωση.  Εθνικά Θέματα. Παιδεία. Διαπλοκή. Φόροι. Γεωπολιτικά. Σύνταγμα.
Η κρίση που βιώνουμε σήμερα, μας αφορά όλους, ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων. Για αυτό και τη λύση δε θα τη δώσει ένας στενά κομματικός αρχηγός. Η χώρα χρειάζεται ηγέτη που θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα κάνει την υπέρβασή του, και θα δημιουργήσει μια νέα κοινωνική πλειοψηφία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Αυτός μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να είναι. Είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει όραμα και να ενώσει….
Γι αυτό το προσκλητήριο του κ. Σαμαρά για τη «Νέα Ελλάδα» απευθύνεται προς κάθε πολίτη, πέρα και πάνω από κόμματα. Όχι μόνο στους νεοδημοκράτες που έχουν αποστασιοποιηθεί από το κόμμα τα τελευταία χρόνια, αλλά και στον «απλό πολίτη που δεν ήταν ποτέ μαζί μας».
«Ελάτε όλοι μαζί να φτιάξουμε τη Νέα Ελλάδα. Η αληθινή πρόoδος χρειάζεται ενωτική διάθεση, ενωτικό πνεύμα και σημαίνει πριν απ’ όλα να αφήσουμε πίσω τις διαμάχες του χθες» τόνισε.
«Να ανοίξουμε τις οργανώσεις», «δεν περισσεύει κανένας».
Θέλω να το πω καθαρά, αυτή η Παράταξη ανοίγει τα φτερά της, θα ενώσει την Ελλάδα. Μέσα στις γραμμές και γύρω της, θα ενώσει όλους τους Έλληνες….”
Ας κάνουμε το «απίστευτο» και ας μείνουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά!  Όρθιοι, εκεί που μας είχαν γονατισμένους… Ας κάνουμε μια νέα αρχή, εκεί που μας είχαν «τελειωμένους». Ας χτίσουμε αυτή την καινούργια Νέα Ελλάδα, που τα αξίζει η Ιστορία μας. Και που την οφείλουμε στα παιδιά μας“.
 
Antinews


Ιδού η Ρόδος λοιπόν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου