Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ο εμίρης του Κατάρ θα κάνει την Οξυά ένα art island παγκόσμιας ακτινοβολίας



Μια πολύ σημαντική επένδυση, που μπορεί να αλλάξει την εικόνα όλης της Ελλάδας στο εξωτερικό, να φέρει περισσότερους τουρίστες και να μετατρέψει τη χώρα σε κέντρο πολιτισμού παγκόσμιας ακτινοβολίας, σχεδιάζει ο εμίρης του Κατάρ, Αλ Θάνι, ο οποίος πρόσφατα παρέδωσε την εξουσία στο γιο του.
Ως γνωστόν ο πάμπλουτος εμίρης έχει αγοράσει το νησί Οξυά στο Ιόνιο αντί 5 εκατ. ευρώ, ένα νησί πολύ όμορφο αλλά άγονο 4.200 στρεμμάτων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει το «Εθνος της Κυριακής», ο εμίρης και η κόρη του η οποία είναι πρόεδρος όλων των μουσείων στα αραβικά εμιράτα, σχεδιάζει να μεταμορφώσει το άγονο αυτό νησί σε art island δηλαδή σε ένα νησί τέχνης και πολιτισμού που δεν θα υπάρχει άλλο στο κόσμο.
Η επένδυση θα είναι της τάξης των 300 εκατ. ευρώ και θα πρόκειται για μια ήπια αξιοποίηση που θα σέβεται πλήρως το περιβάλλον. Θα κτιστούν μουσείο, εκθετήρια, αμφιθέατρο και αίθουσες εκδηλώσεων καθώς και χώροι όπου θα φιλοξενούνται όλα τα μεγάλα ονόματα της τέχνης και του πολιτισμού από όλο τον κόσμο.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μελέτες που έχουν γίνει από το αρχιτεκτονικό γραφείο Αγιοστρατίτη και σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίηση της σημαντικής αυτής ιδέας που μπορεί όπως είπαμε να αλλάξει και την εικόνα της χώρας.
Τη μεγάλη αυτή επένδυση, που θα δώσει πάνω από 200 θέσεις εργασίας, έχει συζητήσει ο σεϊχης και με τον πρωθυπουργό αλλά και τους αρμόδιους και έχει πάρει το πράσινο φως για τη μετατροπή της Οξυάς σε κέντρο παγκόσμιας ακτινοβολίας. Άλλωστε, για το λόγο ότι πρόκειται για εθνικής σημασίας έργο, σε πρόσφατη ΚΥΑ δόθηκε η δυνατότητα να γίνονται ήπιες παρεμβάσεις και σε περιοχές natura όπως είναι η περιοχή του Ιονίου.
Ας ελπίσουμε μόνο ότι κάτι ψευτοκουλτουριάρηδες, ευαίσθητοι με τους κορμοράνους δε θα βάλουν εμπόδια στο εντυπωσιακό αυτό σχέδιο.
 http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου