Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Το παρασκήνιο της έλευσης Κασίνη…

O Σόλωνας Κασίνης δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος και καθόλου εύκολος «εταίρος» για κομματικούς παρατρεχάμενους, κάτι που έχει αποδειχθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα την Κύπρο. Έτσι, η έλευσή του στη Ελλάδα και η ανάληψη του συγκεκριμένου ρόλου δίπλα στον πρωθυπουργό, μόνο ως επιτυχία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Το παρασκήνιο για την συγκεκριμένη εξέλιξη είναι πλούσιο.

Ο Σόλωνας Κασίνης, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος στο ΡΙΚ, είχε δεχτεί πρόταση για μίαθέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, ο κατά κάποιον τρόπο «τιμητικότατος παροπλισμός» του ιδίου με μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την έννοια ότι η πολύτιμη εμπειρία του στο θέμα της συνολικότερης διαπραγμάτευσης των θεμάτων αυτών και της προσπάθειας που καταβάλλει η Ελλάδα στον τομέα των υδρογονανθράκων, θα χανόταν στους δαιδαλώδεις διαδρόμους των γραφείων των Βρυξελλών, όπου δεν θα μπορούσε να προσφέρει την «προστιθέμενη αξία» στην Ελλάδα και τον ελληνισμό γενικότερα, έπρεπε να αποφευχθεί.



Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «defence-point.gr» η λογική στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως πρυτάνευσε και ο Σόλων Κασίνης έλαβε τον φυσικό του ρόλο σε μία Ελλάδα η οποία μόλις τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στον συγκεκριμένο τομέα. Η εισήγηση φέρεται να έχει γίνει από τον έτερο σύμβουλο του πρωθυπουργού, τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο οποίος και προσπάθησε να αλλάξει τον ρόλο του Σόλωνα Κασίνη τοποθετώντας τον σε μία πολύ πιο «μάχιμη» και επιτελική θέση.

Το «προξενιό» ανέλαβε άλλος διακεκριμένος επιστήμονας, εξαιρετικός γνώστης του χώρου των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, ο οποίος αξιοποιώντας την προσωπική, επαγγελματική και φιλική σχέση με τον Κύπριο συνάδελφό του, έκανε την επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου, έτσι ώστε να γίνει το κρίσιμο ραντεβού και να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Είναι προφανές, ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε τον σωστό άνθρωπο στην σωστή θέση. Να ευχηθούμε για ακόμα μία φορά καλή επιτυχία στο έργο του στο οποίο πέραν των εξωτερικών αντιπάλων πιθανότατα θα κληθεί να αντιπαλέψει (;) και «θηρία» στο εσωτερικό της χώρας. Μη χαλάμε και τις ελληνικές μας… παραδόσεις. Οι εξελίξεις όμως το επόμενο διάστημα φαίνεται πως θα είναι πολλές και ιδιαιτέρως θετικές για τη χώρα και ίσως μας δώσουν αφορμή για ένα έστω διστακτικό χαμόγελο αισιοδοξίας…
http://www.defence-point.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου