Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Απαγόρευση εισόδου στην Κριμαία στον εκλεκτό της Άγκυρας


Με μια αιφνιδιαστική απόφαση, η Μόσχα απαγόρευσε στον ηγέτη των Τατάρων που πρόσκεινται στο Κίεβο, τον Μούσταφα Αμπντουλτσελίμ Κιρίμογλου, την είσοδο στη χερσόνησο της Κριμαίας για τα επόμενα πέντε χρόνια, μια ενέργεια που θα «ζορίσει» περαιτέρω της πάντα ευαίσθητες διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.

Ο Κιρίμογλου είναι μέλος του ουκρανικού Κοινοβουλίου, της «Βερκόβνα Ράντα», όπως αποκαλείται. Έφευγε από την Κριμαία εισερχόμενος στην Ουκρανία, όταν οι συνοριακές αρχές του παρέδωσαν εγγράφως το «δωράκι», κάνοντάς τον… Τούρκο! Καταφανώς εκνευρισμένος, ο Κιρίμογλου δήλωσε, ότι μόλις προσφέρθηκε «άλλη μία ένδειξη για το πόσο πολιτισμένο είναι το κράτος με το οποίο συναλλασσόμαστε», εννοώντας φυσικά τη Ρωσία.
Ακόμα πιο «βαρύ», ήταν το ότι η απαγόρευση εισόδου για μια πενταετία, παραδόθηκε στον Κιρίμογλου μια μόλις ημέρα μετά την με προεδρικό διάταγμα υπογεγραμμένο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώριση – αποκατάσταση των μειονοτήτων που ζουν στην Κριμαία, δηλαδή και των Τατάρων.
Ο Κιρίμογλου δεσμεύθηκε πως θα αγνοήσει την απαγόρευση και θα επιστρέψει στην Κριμαία. Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί επαρκώς με ποιους έχει μπλέξει, ασχέτως του αν εκπροσωπεί ή όχι τους 300.000 Τατάρους μουσουλμάνους της περιοχής…

 www.defence-point.g


μήπως κάποιοι πρέπει να παραδειγματιστούν?



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου